Ha nem hagyjuk abba a gáz exportálását Ukrajnába, akkor Oroszország bombázni fog minket?
lebombáznak persze... istenem
sok lesz mára a Call of Duty
"Miért bombáznának le, ha röhögve megveszik tőlük a kínaiak, az indiaiak és a dél-koreaiak?"
Belenyomják a Jangcébe, vagy mégis hogy képzelted hogyan jut el a sárgákig a földgáz? Most jutottak el néhány évtized után, hogy az árról majd később egyezkednek és jövőre már akár el is kezdik az építkezést.
Amúgy ha folytatják a reverz gázszállítást, akkor durcizni fog a Gazprom és minimálisan szűkíteni fog fenyítésképpen, de érdemi fennakadásokat nem tud okozni, mert azzal maga és az orosz petrolkémián alapuló gazdaság alól rúgná ki a széket.
III. Ópiumháborút meg azért korai vizionálni egy csöppet.
# 8:
Általában nem szoktam a seggemből előhúzni "tényeket":
Tény, hogy nem holnap kezdődik a dolog, de a lényeget remélem érted. Ha erősködünk, négy év múlva nagyon kellemetlen helyzetbe kerülhetünk. Az a négy év pedig nem sok idő...
9#
Mintha én is említettem volna a szerződést. De ez jóval odébb van, a tervezett 2018-as átadásnak meg már garantáltan reszeltek.
Mind a nemzetközi kapcsolatok terén, mind az energia harc terén sokat számít az a négy öt év.
Főleg hogy az EU fosszilis (és energia) fogyasztása elég tempósan csökken, a gazdasági bővülés dacára, a zöld projekteket (meg néhol az atomot) igencsak erőltetik.
Négy év múlva már bebetonozódhat a mostani ukrán vezetés és a gázfegyver se szólna olyan nagyot. De sok víz lefolyik addig a Volgán, korántsem garantált az oroszok elsöprő győzelme, sőt épp ellenkezőleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!