Ha valahogy vissza csatolódni hozzánk Erdély vagy Szlovákia, ti is úgy bánnátok a szlovákokkal meg a románokkal mint ők a magyarokkal?
H*lye vagy te kérdező, szláv testvériséget emlegetsz, nézz csak most kicsit keletebbre, mit csinálnak ott a szláv testvérek, vagy nem olyan rég délen?
Meg azt mondod nincs senkink, de azért a székelyt lesz*rod.
# 11:
Pedig ez nagyon is igaz... A Dunántúl tele van erdélyiekkel és nagyon zárkózottak. Ráadásul sokszor összeférhetetlenek (a szomszédunk is erdélyi hála Istennek...-_- ). Románokkal pedig már találkoztam többször is és sokkal normálisabbak voltak az erdélyieknél.
Jol van koltozz Bukarestbe, lakjal olahokkal, engem nem erdekel. Megnezheted, hogy szereti az olah a magyart.
Csak ne terjesszetek valotlansagot a szekelyekrol. Magyarnak tarjuk magunkat. A nepszamlalason Szekelyfoldon ket vagy haromezer ember vallotta szekelynek magat, a tobbiek mind magyarnak mondtak magukat. Pedig a romanok nagyon szeretnek, ha csak szekelynek vallanank magunkat, de abbol nem fognak enni.
A szekely egy regionalis identitas, nem nemzeti. Ha egy magyar kerdezi, akkor azert mondom magam szekelynek, mert o is lehet paloc, kun, svab vagy barmi mas, de ha egy roman kerdezi akkor egyszeruen csak magyar vagyok.
# 14:
Engem nem érdekel, hogy ki minek mondja magát. Engem az érdekel, hogy ismerek több erdélyi családot és mindegyiknek van valami defektje. A szomszédunkat meg konkrétan az egész falu utálja, ami azért nagy szó.
Még hogy valótlanság. Bárcsak az lenne... De ezzel nem is mondom azt, hogy minden erdélyit ismerek, csak azt, hogy akiket ismerek, mind furák és az még a jobbik eset.
"A székelyek pedig mindigis különcök voltak, ők sosem tartották magukat magyarnak hanem székelynek!"
Miért tartanák magukat magyarnak ha egyszer nem azok? Ők hunok.
nem románokat meg szlovákokat "kapnánk", hanem magyarokat.
Naaa! Erdélyben, Partiumban és a Bánátban együtt már az elcsatolásakor is 70%-os román többség volt. Ma 80%-a románajkú Erdély lakosságának.
Szlovákiában mindössze 10
%-os magyarság él, a fönnmaradó 90% szlovákajkú (illetve van egy-két százaléknyi cseh- német- vagy cigányajkú lakója is az országnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!