Támogatnád Grönland függetlenségét?
Figyelt kérdés
2014. máj. 21. 15:36
1/7 A kérdező kommentje:
Ha igen, milyen módon? Úgy értem, pl.: megmaradna a dán uralkodó királynak vagy köztársaság lenne-e, stb.
2014. máj. 21. 15:38
2/7 anonim válasza:
Szerintem nagyon is jó dolga van így Dánia részeként nélkülük csak egy csóró szigetország lenne. Amúgy se hinném hogy kb. 60000 eszkimó képes lenne egy országot működtetni önállóan
3/7 anonim válasza:
Én biztos nem, örülnék, ha a dánokhoz tartoznék.
4/7 anonim válasza:
Izlandnak is jobb dolga volt, amíg a dánokhoz tartoztak...
5/7 anonim válasza:
Tudtommal nagyfokú autonómiát élveznek, ha nagyon akarnának biztos lehetnének teljesen függetlenek.
6/7 anonim válasza:
Grönland megkapta az önrendelkezési jogot a '70-es évek végén. Azután lépett ki az EGK-ból. Ez elég nagy szabadság.
7/7 anonim válasza:
Grönland a maga 53 ezres lakosságával nem hiszem, hogy meg tudna maradni önálló államként. Nem leszólni akarom őket, csak a halászatból nemigen lehet egy országot eltartani. A miniállamok azért tudnak működni és megmaradni, mert adóparadicsomok, és minden évben viszonylag sok a turista. Na most Grönlandnál ez a kettő hiányzik.
Egyébként már így is nagyfokú függetlenséget élvez, mégis Dánia része.
Az igaz, hogy a szigeten elég nagy lett a nacionalizmus, de azért érdemes megjegyezni, hogy Izlandnak is sokkal jobb dolga volt, míg Dániához tartozott. Most sehol sincsenek Dániához képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!