Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Németország hogyan tudta azt...

Németország hogyan tudta azt megcsinálni, hogy egyszerre jobb a kereset, mint Magyarországon és az alapvető termékek árai olcsóbbak, mint Magyarországon?

Figyelt kérdés

Eddig bárhol ahol jártam Európában, pl. Anglia, Hollandia, azt vettem észre, hogy bár a fizetések magasabbak mint nálunk, a magas árak miatt kb. ugyanúgy vagy max picit jobban jössz ki, mint nálunk.

Igaz Németországban még csak főleg a volt NDK-ban és Nyugat-Berlinben jártam, de ahogy láttam, az alapvető dolgok, különösen az élelmiszeralapanyagok és néhány egyszerűbb készétel ára olcsóbb, mint Magyarországon, és ha úgy vesszük, hogy bár nincs minimálbér, de a legtöbb munkáért azért fizetnek legalább 1000 eurót, akkor nagyon jól ki lehet jönni.

2014. máj. 7. 17:34
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Természetesen összetett és sokrétű okai vannak. De el lehet mondani röviden is.

Fegyelmezettek. Van öntudatuk, meggyőződésük, hogy bármit meg tudnak csinálni. HA valamire szükségük van, addig nem nyugszanak, amíg ki nem tanulják.

Ennek eredményeképpen sokkal több értéket állítanak elő időegység alatt, mint amennyit elfogyasztanak. Így aztán egyre többjük van.

Annyit bonyolítanák rajta, az idők során azt is kitanulták, hogyan kell elegánsan, feltűnés nélkül másokat kizsákmányolni. Ha kell, ezt is bevetik. Mondom, addig nem nyugszanak, míg ki nem tanulják a módját. Lenin elvtársnak ezt az egy javaslatát megfogadták, a többire nem volt szükségük.

2014. máj. 8. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!