Miért nem ajánlja fel Ukrajna a Krím félszigetet megvásárlásra az oroszoknak?
Miért ragaszkodik akármilyen ország a területi integritásához? Azért, mert az tesz egy országot országgá és nem nagyra nőtt földesúrrá.
Ennyi erővel adjuk el a budai villanegyedeket az EU-nak, a híres-neves izraeliek építette lakóparkot meg nekik, elvégre esélyesen több külföldi él ott, mint magyar.
Arra a térségre nem az a jellemző, hogy megvesznek egy területet amire szükségük lenne. Elfoglalják, aki ellenáll szitává lövik és kész. Már amúgy is ott vannak, voltak. 2010 - ben jártam turistaként a Krímen, Szevasztopolban ott az orosz flotta, orosz tengerészek, katonák járkáltak az utcán, orosz rendszámú katonai járművek stb. A lakosság nagyobb része is orosz, várható volt, hogy ez lesz. Stratégiailag jelentős hely, már Hitlerrel is nagyon megharcoltak érte annak idején.
Csak az a gond, ha a Krím csatlakozik a nagy birodalomhoz, akkor majd jönnek a kelet - ukrajnai oroszok, akkor ők miért nem?
Alaszkát is megvették az amcsik az oroszoktól, az oroszok meg a mai napig sajnálják, hogy eladták. Akkor szted kifizetődő? A pénz jön és megy, de a terület nem. Egyébként Magyarország is rossz pénzügyi helyzetben van, akkor te eladnád mondjuk Nógrád megyét? Ugye, hogy nem.
Egy gagyi példával: neked van egy telked, amit nem használsz, de szükséged lenne pénzre. Én megveszem tőled (és te el akarod nekem adni). Rendeződött az anyagi helyzeted, már tudnád a földet hasznosítani, de nem lehet, mert már nem a tiéd. Akkor neked megérte? Nem.
8#
Mert szerinted csak az a lényeg, hogy ott oroszok élnek??
Tudod a történelmet is meg kellene nézni, mért került oda Krim Ukrajnához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!