Vallásos zsidók Izrael léte ellen?
"Izrael 60 éve okozója a palesztín nép szenvedéseinek, és a vérontásoknak". Izrael állam léte elfogadhatatlan a vallásos zsidók szerint. Erről miért nem hallani sehol?
Akkor minem lehet nevezni azokat a zsidókat, akik Izraelben élnek?
http://www.youtube.com/watch?v=2SH8V16Y5E4&feature=youtu.be
Meg ki sem nyitottam a kerdest, csak a listan lattam, es maris tudtam, hogy ezt az onmagat mindenfele "jo"-nak meg legjobbnak titulalo kerdezo-valaszolo tette fel.
Volt itt valahol egy kerdes, hogy kik vannak tobben a politikai rovatban, a bal vagy a jobboldaliak.
Oszinten megmondva fogalmam sincs. De hogy EZ a forumtag tobbszorosre emeli a szelsojobb sulyat, az biztos.
Lehet kimoderaltatni a valaszt, attol neg igaz marad.
Az neked már szélsőjobb, ha valaki Izraelről tesz fel kérdést?
Azt már meg sem említem, hogy megint nem a kérdésre válaszolsz, csak kötekedsz, úgyhogy igen, jelentettem az idióta hozzászólásodat.
11.45
miért Izraelről? miért van Izraelről a kérdések 20%? miért fontos ez számodra ennyire? Szudánról hány kérdést tettél fel eddig?
Egy csomó hír van Izraelről a híradóban meg a zsidókról, de természetesen mindig csak jó. És itt is látható a kettős mérce, hogy a videóból kiderül, hogy több 100.000 zsidó tiltakozik Izrael léte ellen, és egy másodpercet nem adtak le még erről a hírekben.
Szóval a negatív dolgokról mélyen hallgatnak a médiában.
11.53
nem. egyáltalán nem csak jó hírek vannak izraelről. ráadásul a csomó hírt se látom sehol.
egy dolgot látok, hogy a te kérdéseid nem foglalkoznak másik országgal csak Izraellel.
"Izrael állam léte elfogadhatatlan a vallásos zsidók szerint."
Kikérem magamnak! Vallásos zsidó vagyok és cionista! Éppen a vallás írja elõ számunkra.
Hogy egy maroknyi közösségnek az anticionizmus az üzlete, az más kérdés.
"Akkor minek lehet nevezni azokat a zsidókat, akik Izraelben élnek? "
Izraelben ma kb 6 és fél millió zsidó él. Közülük kb 2 és fél millió vallásos. Amint az én véleményem szerint a vallás Izrael Állam létét támogatja, szerintük is.
"több 100.000 zsidó tiltakozik Izrael léte ellen"
Világszerte összesen kevesebb 300.000. Mint fentebb: Izraelben ma kb 6 és fél millió zsidó él, Izraelen kívül kb 5 millió, ez össz 11 - 12 millió. Ebbõl kevesebb, mint 300.000.
És, ugye, Izrael 65 éve egyre inkább fejlõdik, erõsödik. Ami azt jelenti, hogy I-ten nem sokat törõdik az imájukkal. :P
Talán azért, mert pl ilyen pimasz hazugságokat állítanak, mint "Izrael 60 éve okozója a palesztín nép szenvedéseinek, és a vérontásoknak".
Mellesleg az 1940-es években az irányzat legjelentõsebb képviselõje Joel Teitelbaum, a Szatmári "Hószed" volt, aki erõteljesen ellenezte a zsidó hazatelepülését ( akkor "Palesztinába", a brit mandátum területére ), egyáltalán a kivándorlást, úgyhgy hívei maradtak is. Csaknem mind elpusztultak auschwitzban.
Õ maga az un Kasztner vonattal, mely kb 1700 zsidót menekített a Szentföldre ( Bergenbelsenen majd Svájcon át ) Palesztinába ment. Igaz, onnan azután az Egyesült államokba.
Hát ennyire hitelesek ezek az anticionista rebbék.
Nem mellesleg egész hirtelenjében csak az alábbi hírek szólnak róluk ( MTV, Szombat zsidó kulturális és politikai folyóirat, és egy sor kifejezetten "baloldali" lap, a szélsõjobbosokat nem soroltam, azokból persze még több van ):
[link] ( ez az mtv )
[link] ( A Szombat zsidó kulturális és politikai folyóirat )
[link] ( Zászlóra tűzték az anticionizmust alcím alatt )
"Erről miért nem hallani sehol? "
Akkor biztos velem van baj, hogy én rendszeresen hallok róluk már 20 éve kb... pedig egy igazzy kurucos biztosan agymosottnak nevezne a forrásaim alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!