Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Vallásos zsidók Izrael léte...

Vallásos zsidók Izrael léte ellen?

Figyelt kérdés

"Izrael 60 éve okozója a palesztín nép szenvedéseinek, és a vérontásoknak". Izrael állam léte elfogadhatatlan a vallásos zsidók szerint. Erről miért nem hallani sehol?

Akkor minem lehet nevezni azokat a zsidókat, akik Izraelben élnek?

http://www.youtube.com/watch?v=2SH8V16Y5E4&feature=youtu.be

2014. jan. 29. 08:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%
Azt, hogy te tájékozatlan vagy, az nem jelenti, hogy nem hallani róluk. Izrael államában zsidó származású emberek élnek, akik közül sokan vallásosak, sokan nem. Mint ahogy Magyarországon is vannak teljesen világi felfogású emberek, és vannak nagyon vallásosak. A különbség annyi, hogy a zsidó ortodoxok szerint Izrael állama nem az az Izrael, amit a könyvükben megjósoltak, ezért nem is fogadják el az államot. Csak hogy lásd, mekkora a súlyuk: eddig szinte az összes választáson az ultraorthodox párt bekerült a kormányzó koalícióba, de a legutolsó választáson már nem. Pont ezért lehetett olyan intézkedéseket meghozni, mint pl. az orthodoxok sorkatonasági kötelezettsége.
2014. jan. 29. 09:55
 2/14 anonim ***** válasza:
37%

Meg ki sem nyitottam a kerdest, csak a listan lattam, es maris tudtam, hogy ezt az onmagat mindenfele "jo"-nak meg legjobbnak titulalo kerdezo-valaszolo tette fel.

Volt itt valahol egy kerdes, hogy kik vannak tobben a politikai rovatban, a bal vagy a jobboldaliak.

Oszinten megmondva fogalmam sincs. De hogy EZ a forumtag tobbszorosre emeli a szelsojobb sulyat, az biztos.

Lehet kimoderaltatni a valaszt, attol neg igaz marad.

2014. jan. 29. 11:40
 3/14 A kérdező kommentje:

Az neked már szélsőjobb, ha valaki Izraelről tesz fel kérdést?

Azt már meg sem említem, hogy megint nem a kérdésre válaszolsz, csak kötekedsz, úgyhogy igen, jelentettem az idióta hozzászólásodat.

2014. jan. 29. 11:45
 4/14 tetro ***** válasza:
76%
Mit jelent az, hogy nem lehet róla hallani? Hiszen most linkeltél be, egy magyar nyelvű riportot, egy teljesen elvont teológiai vitáról. Ne haragudj, de ennél többet nem igazán hallani Kirgizisztán belügyeiről is. Miért kellene ennél többet hallanunk Izrael belügyeiről? Mennyi hír értéke van ennek így Kelet-Európában?
2014. jan. 29. 11:47
 5/14 tetro ***** válasza:
68%

11.45

miért Izraelről? miért van Izraelről a kérdések 20%? miért fontos ez számodra ennyire? Szudánról hány kérdést tettél fel eddig?

2014. jan. 29. 11:48
 6/14 A kérdező kommentje:

Egy csomó hír van Izraelről a híradóban meg a zsidókról, de természetesen mindig csak jó. És itt is látható a kettős mérce, hogy a videóból kiderül, hogy több 100.000 zsidó tiltakozik Izrael léte ellen, és egy másodpercet nem adtak le még erről a hírekben.

Szóval a negatív dolgokról mélyen hallgatnak a médiában.

2014. jan. 29. 11:53
 7/14 tetro ***** válasza:
51%

11.53

nem. egyáltalán nem csak jó hírek vannak izraelről. ráadásul a csomó hírt se látom sehol.

egy dolgot látok, hogy a te kérdéseid nem foglalkoznak másik országgal csak Izraellel.

2014. jan. 29. 12:20
 8/14 anonim ***** válasza:
9%
Lásd be kérdező, már a 60. felhasználóddal is unalmas kérdéseket tettél fel. Itt az ideje, hogy beszélgessünk inkább Narniáról.
2014. jan. 29. 12:25
 9/14 anonim ***** válasza:
81%

"Izrael állam léte elfogadhatatlan a vallásos zsidók szerint."

Kikérem magamnak! Vallásos zsidó vagyok és cionista! Éppen a vallás írja elõ számunkra.

Hogy egy maroknyi közösségnek az anticionizmus az üzlete, az más kérdés.

"Akkor minek lehet nevezni azokat a zsidókat, akik Izraelben élnek? "

Izraelben ma kb 6 és fél millió zsidó él. Közülük kb 2 és fél millió vallásos. Amint az én véleményem szerint a vallás Izrael Állam létét támogatja, szerintük is.

"több 100.000 zsidó tiltakozik Izrael léte ellen"

Világszerte összesen kevesebb 300.000. Mint fentebb: Izraelben ma kb 6 és fél millió zsidó él, Izraelen kívül kb 5 millió, ez össz 11 - 12 millió. Ebbõl kevesebb, mint 300.000.

És, ugye, Izrael 65 éve egyre inkább fejlõdik, erõsödik. Ami azt jelenti, hogy I-ten nem sokat törõdik az imájukkal. :P

Talán azért, mert pl ilyen pimasz hazugságokat állítanak, mint "Izrael 60 éve okozója a palesztín nép szenvedéseinek, és a vérontásoknak".

Mellesleg az 1940-es években az irányzat legjelentõsebb képviselõje Joel Teitelbaum, a Szatmári "Hószed" volt, aki erõteljesen ellenezte a zsidó hazatelepülését ( akkor "Palesztinába", a brit mandátum területére ), egyáltalán a kivándorlást, úgyhgy hívei maradtak is. Csaknem mind elpusztultak auschwitzban.

Õ maga az un Kasztner vonattal, mely kb 1700 zsidót menekített a Szentföldre ( Bergenbelsenen majd Svájcon át ) Palesztinába ment. Igaz, onnan azután az Egyesült államokba.

Hát ennyire hitelesek ezek az anticionista rebbék.

Nem mellesleg egész hirtelenjében csak az alábbi hírek szólnak róluk ( MTV, Szombat zsidó kulturális és politikai folyóirat, és egy sor kifejezetten "baloldali" lap, a szélsõjobbosokat nem soroltam, azokból persze még több van ):

[link] ( ez az mtv )

[link] ( A Szombat zsidó kulturális és politikai folyóirat )

[link]

[link] ( Zászlóra tűzték az anticionizmust alcím alatt )

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2014. jan. 29. 15:28
 10/14 anonim ***** válasza:
69%

"Erről miért nem hallani sehol? "

Akkor biztos velem van baj, hogy én rendszeresen hallok róluk már 20 éve kb... pedig egy igazzy kurucos biztosan agymosottnak nevezne a forrásaim alapján.

2014. jan. 29. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!