Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A magyar radikálisok miért...

A magyar radikálisok miért foglalkoznak ennyit Dél-Afrikával?

Figyelt kérdés
És legfőképp miért akarják úgy beállítani, mintha fekete rémuralom lenne és a fehérek elnyomásban élnének? Faj szerinti lebontásban csupán ötször annyit keresnek, elvégre.

2014. jan. 9. 19:04
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Ja szóval a fehérek ilyen rendesek voltak h körülbelül 1994-ig a fekete emberek rabszolgának számítottak? Apartheid idején nem nézték semmibe se egy fekete életét ezt kéne nézni nem azt h oda mentek a cégeikkel és meggazdagodtak a feketék földjéből.
2014. jan. 9. 19:44
 12/25 A kérdező kommentje:

Ha szerinted a kolonializálás önmagában nem gond, akkor te vagy a marha. Mit szólnál ahhoz, ha holnap kopogtatna a határon 100.000 koreai, hogy csókolom, jöttünk elhozni a modern világ azon gyümölcseit, amik Karakószörcsökre még nem értek el, tessenek beengedni.

A kolonializmus megszállás és elítélendő, a megszállók olyan beállítása meg, hogy szívjóságból mentek oda terjeszteni a kultúrát nevetséges mentegetése a történelem bűnöseinek. A Szahara nem kellett? Elvégre Mauritánia jóval közelebb volt a Németalföldhöz.

2014. jan. 9. 19:46
 13/25 anonim ***** válasza:
58%
Én annyira örülnék neki, ha az ilyen agyatlan liberáltak végre fognák a sátorfájukat és elhúznának innen Fekete-Afrikába, ahol nem tombol ilyen szörnyűséges rasszizmus és ahol végre boldog életet tudnak élni a négerek között jólétben és gazdagságban. Vagy nem, de ez már nem lenne az én dolgom...
2014. jan. 9. 19:49
 14/25 anonim ***** válasza:

Az apartheid rendszer valóban elnyomás volt, a feketék szegények voltak, de a fehéreknek biztonságot, jólétet teremtett. Ezért nem hajlandó például Izrael sem felszámolni hasonló rendszerét Ciszjordániában.

A feketék szabadon élhettek a bantusztánokban, ezeknek széleskörű önrendelkezése volt. Jelenleg ilyenek a Palesztin hatóság által igazgatott palesztin területek.

A teljes felszabadulás, liberalizálás viszont anarchiához, a rend, a biztonság megszűnéséhez, a fehérek (zsidók) elleni támadásokhoz, leszámolásokhoz vezethet.

2014. jan. 9. 19:49
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Ok, persze ezzel én is egyet értek. Ha ott lettem volna, akkor én is a halálba kívántam volna a fehér telepeseket, márha történelem-hű az, amit tudunk most arról az időszakról, de egyikőnk se volt ott, és innen könnyű okosnak lenni, hogy egy átlagos fekete hogyan élte meg azt az időszakot.

De egy bosszúból fehér népírtást rendező diktátort az egekbe dicsérni sem jó dolog!

2014. jan. 9. 19:51
 16/25 A kérdező kommentje:

"Apartheid idején nem nézték semmibe se egy fekete életét"

Oké, látom ti tényleg nem tudtok erről semmit a kurucinfós cikkeken kívül.

Annyira nem nézték semmibe egy fekete életét, hogy rezervátumokat (bantusztánokat) hoztak létre, ahova az országon belül átszállították azokat, akik ott nem éltek. Az ország méretéhez így viszonyultak a kijelölt területek, míg az érintettek (nem kizárólag feketék, ázsiaiak is) kb. 80%-t alkották: [link]

Ez nem "megelőző" tábor volt, nem lehetett kiszabadulni innen, nem volt oktatás, az egészségügy romokban volt ezeken a helyeken (a fehér lakta nagyvárosokban meglepő módon nem), a hollandra alapuló, kulturálisan 95%-ban idegen, a holland egy dialektusának tekinthető Afrikaans nyelvet kötelező volt használni az anyanyelv(ek) helyett, és a kormányzást lényegében kettévágták, a feketéket kizárva a döntéshozásból.

Ha ez nem elnyomás, akkor nem tudom te mit hívnál annak.

2014. jan. 9. 19:52
 17/25 anonim ***** válasza:
61%

Nem értem, hogy a fehérek mi a francot kínlódnak még mindig ott.

Én elhúznám onnan a belemet, aztán hagynám éhenveszni a sok gyökér feketét azon a putrin, amit teremtettek maguknak az utóbbi 20 évben.

2014. jan. 9. 19:54
 18/25 anonim ***** válasza:
46%
Kedves kérdező, az esetleg még nem jutott eszedbe, hogy a fehérek azért élnek jól, mert dolgoznak és normálisan megszervezik az életüket, a feketék pedig azért nyomorognak, mert kb. olyanok, mint itt a cigányok? Hmm?
2014. jan. 9. 19:57
 19/25 anonim ***** válasza:
46%
Ha lett volna esze az ökör DA-i vezetésnek az utóbbi 100 évben, akkor kikergették volna a feketéket a Dél-Afrikától északra található államokba és most a tengerparton dögölhetnének koktél szürcsölve egy jóléti államban, miközben az amerikaikat felzabálja a fagy.
2014. jan. 9. 20:01
 20/25 A kérdező kommentje:

Valóban nem lenne helyes egy bosszú-népirtást dícsérni, még jó, hogy semmi ilyesmi nem is történt, nem történik.

A mai DAK-ban a fehérek a népesség 8,5%-t adják, az összes gyilkosságnak viszont csak az 1,8%-ban áldozatai. Bár a felszabaduláskor valóban volt egy éles emelkedés a bűnözésben, minden faj ellen történt ez, a faji statisztikai arányok durván hasonlóak voltak akkor is, mint ma.

Bővebb infó adatokkal itt: [link]

Nyilvánvalóan a médiába esélyesebben kerül az be, amikor a helyi milliárdosnak kell futnia, aki 3 amerikai és 4 európai tv csatorna tulajdonosa, mintsem amikor két gyári munkás öli egymást, de ettől még nem kell mindennek bedőlni, már ha objektíven akarunk ítélni.

2014. jan. 9. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!