Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A távoli jövőben egyesülhet...

A távoli jövőben egyesülhet Ausztria és Németország?

Figyelt kérdés
Igaz h meg van tiltva de egy szerződés csak papír. Felesleges 2 német állam.

2013. dec. 21. 06:47
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
És még annyit, hogy ez a nacionalizmus már inkább többet árt mint használ . Ameddig mi egymást martuk 2 világháborún keresztül, addig Kína és az USA katonailag olyan szinten megerősödött, hogy ma már külön-külön esélyünk se lenne velük szemben . Az már csak illúzió, hogy bármelyik európai ország katonailag befolyással lehet a világ más részére . Nem büdös románozni, meg büdös szlovákozni kell, hanem összefogni, mert a kínai és a zsidó tőke kilóra megveszi mind Magyarországot mind Szlovákiát . Az USA is pont ezt a megosztottságot használja ki, és alkalmazza rajtunk az "oszd meg és uralkodj" elvet .
2013. dec. 22. 17:29
 22/26 anonim ***** válasza:

16:55

" "Valójában csak 1866 és 1918 között volt külön államiságuk."

Ezt a butaságot nem tudom honnan szedted ."

Jajj, ne már! :)

[link]

[link]

"Igen az osztrák-németek (vagyis az Ausztriában élő németek) tényleg a Németországhoz való csatlakozást szerették volna, ezzel szemben az osztrákok a függetlenséget . "

Fenéket, az osztrákok 99 százaléka 1919-ben az Anschlussra szavazott volna. Ahogyan 1938-ban egy teljesen nyomásgyakorlás-mentes, törvényes népszavazás is 90 százalék feletti eredményt hozott volna a Németországhoz való csatlakozás igenlése tekintetében. Kár ezt elvitatni.

2013. dec. 22. 17:42
 23/26 anonim ***** válasza:

Linkelhetsz térképeket, azon nem változtat, hogy a Német-római Birodalom teljesen névleges volt, valójában sok független államból állt . A Német Szövetséget meg pont az osztrákok hozták létre, tehát a tagok közül mindenki úgy ugrált ahogy Bécs fütyült :-)

"Kár ezt elvitatni."

Szerintem is, mivel fingod sincs az osztrák emberekről és az ottani gondolkodás módról .

2013. dec. 22. 18:41
 24/26 anonim ***** válasza:

18:41

"...a Német-római Birodalom teljesen névleges volt, valójában sok független államból állt ."

És ezt én hol vitattam? :) Ausztria ugyanúgy része volt ennek a "névleges" Birodalomnak, mint a többi német állam.

"...fingod sincs az osztrák emberekről és az ottani gondolkodás módról ."

Hol írtam, hogy a MAI osztrák emberek Anschluss-pártiak lennének???????

Arról beszéltünk, hogy mi volt az osztrákok többségének véleménye 1918-1938 között. Hozd szépen a hiteles forrásokat arra vonatkozóan, miszerint a többségük az említett időszakban ellenezte volna Németországhoz való csatlakozást! Lécci!!!

2013. dec. 23. 16:22
 25/26 A kérdező kommentje:
aki irta ezt az osztrak-nemet szotart annak elmondom h tudom h tobb fele nyelvjarast beszelnek a nemetek de a bajorok es a svabok total ugy beszelnek mint ausztriaban.... Delen Hochdeutschot beszelnek es ebbe bizony ostmark is benne van.... Az osztrakok ugyanugy nemetek mint a bajorok csak a habsburgok miatt szakadtak el
2013. dec. 23. 16:28
 26/26 anonim ***** válasza:

-Az osztrakok ugyanugy nemetek mint a bajorok csak a habsburgok miatt szakadtak el-

Na most a Babenbergek forognak a sírjukban. Én sem vagyok csángó és a csángó sem magyar. Egy népet nem csak a nyelv határozza meg. Fontos a társadalma, kultúrája és történelmi múltja.

2014. márc. 8. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!