Honnan tudják az emberek hogy valami összeesküvés elmélet? Honnan tudhatják h nem pont az összeesküvés elmélet negatív szereplői kiáltották ki annak?
Az UFO-k irányítják a földet és hasonló, tudományosan elég valószerűtlen dolgokat most egy picit hagyjuk. Én most főleg a politikai, gazdasági, háborús stb "összesküvés elméletekre" gondolok.
Inkább arra lennék kíváncsi, hogyan lehet, hogy valaki szemrebbenés nélkül rámondja valamire, bővebb utánajárás nélkül, hogy ez összeesküvés elmélet, csak azért, mert a média ezt mondja?
Miért olyan biztos mindenki hogy amit a TVben lát az 100% igaz? Holott a történelem során már annyiszor bebizonyosodott, hogy az embereket csak manipulálják.
Annyira szeretem ezt a tipikus lekezelő stílust. 90%-ot minimum adok rá, hogy jobbikos (vagy Magyar hajnal, vagy valami hasonló) vagy, általában közülük kerülnek ki az ilyen mindenféle önkritikát mellőző emberek.
Nem azért mondjuk rá, hogy összeesküvés-elmélet, mert a TV-ben azt mondják. Nem csak te vagy vele tisztában, hogy a TV-ben hazudnak. Akármilyen hihetetlen, nem csak neked van róla elképzelésed, hogy a média milyen manipulatív. Általában az ilyen összeesküvés-elméletek nem túl logikusak vagy éppen teljesen irreálisak, ezért tartjuk őket hülyeségnek.
"Miért olyan biztos mindenki hogy amit a TVben lát az 100% igaz?"
Há' mer' benne van a tévében, ott nem mondhatnak ám csak úgy akármit!
Na, kb. ezért hiszik igaznak.
Valamilyen szemszögből mindenki elfogult, ezért a legtöbben hinni akarnak. :)
Közöm sincs a Jobbikhoz és nem is főleg magyar politikára gondolok. Akkor már sokkal inkább az USA elmúlt 10-15 évére.
Például, ugye idén nyárig mindenki fejében ott motoszkált ez a lehallgatás dolog. Mindenki sejtette, de félt kimondani, mert félt hogy összeesküvés elmélet gyártónak kiáltják ki. És a lehallgatás csak egy sok "furcsaság" közül, amik kiderültek, de persze ezekről az embereket nem tájékoztatják. Még azt is csodálom hogy ez ekkora nyilvánosságot kapott, talán mert túl ügyes volt a csávó, nemtom.
Egyébként a másik amit észrevettem, hogy az "összeesküvés elméletek" támogatóit LENÉZIK azok, akik szerint az elmélet nem igaz. Ezután pedig a személyüket támadják. De miért? Kognitív disszonancia?
Ezzel az erővel bárkit lenézhetnénk aki tőlünk eltérően gondolkodik, vagy nem mainstream.
Így van 2 vh. amerika és nyugat-európa a demokrácia és a szabadság országai ( ahol gyarmatokon nyomják el a szabad emberek millióit, ahol a fekete ember másodrendű polgár ... )
de ma már fordult a kocka,
Az a baj, hogy egy normálisnak tűnő elmélet mellé jut több tucat óriási bullshit. Ugye ezek között nem kicsit elvesznek azok a hírek, információk amelyek esetleg rendelkeznek némi igazságalappal. Így az egész veszett fejsze nyele, hiszen hitelességét veszti az egész.
Az emberek nem a TV alapján döntik el, hogy mi valós és, hogy mi nem. Például nem láttam a TV-ben, hogy összeesküvés elmélettel foglalkoznának, vagyis az általános közérdekű csatornákon nem. Ellenben vannak olyan csatornák amelyek szinte tudományos-, bizonyított tényként közlik ezeket az információkat, pl. Echo TV-n szoktak ilyeneket adni (ha jól tudom), illetve a History Channel-ön tipikusan ilyen UFÓ-s adásokat adnak.
Én azzal találkozom nap mint nap a TV-ben, hogy hülyeségeket beszélnek. Például tipikusan ilyen baromság az, hogy Magyarország jobban teljesít és akkor kb. semmilyen hiteles információt nem tartalmazó statisztikai adatokat olvasnak fel. Illetve az ehhez hasonló dolgok, ezek ugye nem összeesküvés elméletekről szólnak, hanem inkább bagatellizálnak és hülyítik az embereket.
És mivan ha ezeket a "blőd" összeesküvés elméletet pont egy érdekcsoport kezdi terjeszteni?
Például engem eléggé idegesít, amikor az űrlényeket egy lapon emlegeti valaki a 9 11-el. Márpedig ez az egyetlen "észérv" amit fel tudnak hozni a "összeesküvés elméletek" cáfolására, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!