Mi az oka a zsidók, Izrael elszigetelődésének a világban?
Korábban ők irányították az amerikai külpolitikát, most viszont mintha eltávolodtak volna.
Ahelyett, hogy Izrael kérésének megfelelően megtámadták volna Iránt, most Obama és Kerry vezetésével kezdenek kiegyezni vele.
Már az EU sem áll ki feltételek nélkül az izraeli politika mellett:
"Mi az oka a zsidók, Izrael elszigetelődésének a világban?"
A zsidók is, Izrael is csak oluanoktól szigetelõdnek el, mint #1, #2, #4, #5, #6, Floki01, w3dzz és Te. Az ok pedig, hogy Te butaságot kérdezel, a kérdésben butaságot állítassz, az említett válaszolók pedig szintén butaságokat írnak. Ilyenektõl jobb elszietelõdni. :)
Egyébbként "a világban" sem a zsidók nincsenek elszigetelődve, sem Izrael. Magamon sem vettem észre semmi ilyesmit, zsidó haverjaimon se, ami meg Izraelt illeti, jók a gazdasági, politikai és kultúrális kapcsolatai az egész nyugati világgal ( talán Venezuelát leszámítva ) beleértve Ausztráliát és Oroszországot is, továbbá Kínával és az egész távolkelettel. Még az arab országok közül is jók a kapcsolatai Jordániával, több, mint egyszerûen csak a kölcsönös diplomáciai elismerés. Rövid "mosolyszünet" után Törökországgal is rendwezõdtek a kapcsolatok. Továbbá jók a kapcsolatai a FÁK országok nagy részével.
Akkor mi a fenét is nevezel elszigetelődésnek ?
"Korábban ők irányították az amerikai külpolitikát"
Nem igaz, az amerikai külpolitikát mindig az amerikai kormány irányította, a fontosabb dlntéseket a Szenátusés a Képviselõház hagyta, hagyja jóvá.
"Ahelyett, hogy Izrael kérésének megfelelően megtámadták volna Iránt ..."
Izrael soha nem kérte USA-t, hogy támadja meg Iránt. Ha szerinted igen, adj linket!
( De ne qtyqruty és hasonlók, hogy ott mit linkelnek, hadoválnak össze-vissza, annak semmi köze a tényekhez. )
A jelenlegi megegyezés elvileg megfelelõ volna, megtiltja Iránnak az 5% -nál magasabb dúsítást és kötelezi, hogy naponta ellenõrizhessek.
Izrael csak azért aggódik ( joggal ), mert tudja, hogy Irán hazudik. Sajnos azonan egy hivatalos tárgyaláson nem lehet olyat mondani egy ország küldöttségének, hogy "uraim, önk hazudnak, tudjuk, hogy az önök országa mindig hazudik". Ilyet nem lehet mondani.
"Már az EU sem áll ki feltételek nélkül az izraeli politika mellett: "
Az EU SOHAsem állT ki feltételek nélkül az izraeli politika mellett, ELLENKEZÕLEG, mindig is bírálta Izraelt, többnyire igazságtalanul.
++++
@ w3dzz !
Mikor, hol léptél be Izraelbe? Tényleg megkérdezték a facebook jelszavad/címed?
Azért kérdem, mert tõlem nem kérdeztek semmi ilyesmit, azoktól se, akik velem együtt léptek be.
Biztos, hogy jól emléxel?
Persze, világos, de azért rákérdeztem, hogy abból, hogy nem válaszol, világos legyen mindenkinek, hogy sosem járt Izraelben, tehát nem saját tapasztalata. :)
Hogy hogy lehet elhinni?
Aki mindenáron el akar hinni valamit ( pl Izraelrõl, zsidókról minden rosszat el AKAR hinni ), az természetesen elhiszi. Csak annyi a változatosság, hogy ki tudnak-e találni valmi olyan szörnyûséget, amit addig nem hallott / olvasott. :D
@ #13 ma 18:23!
SENKIRÕL NEM ÁLLÍTOTTAM, HOGY BUTA, csak arról, amit írtak, az állításaikról. ( Okos ember is mondhat, írhat butaságot, saját álítása szerint még Einsteinnel is elõfordult. )
A felsorolt válaszolók állítási pedig egytõl egyig butaságok.
De tudod mit, hogy ne magyarázhasd félre, visszavonom valamennyi olyan állításomat, melyben azt írtam, hogy "butaság".
Senki nem írt butaságot.
A felsorolt válaszok egytõl egyig olyat állítottak, ami nem igaz.
( Ha szerinted van ami bizonyítható, bizonyítsd! )
A kérdés is olyan állításokat fogalmazott meg, melyek nem igazak:
A kédés: "Mi az oka a zsidók, Izrael elszigetelődésének a világban?"
A valóság: "a világban" sem a zsidók nincsenek elszigetelődve, sem Izrael.
Tehát a kérdésben egy valótlan állítás van.
A kérdés alatti többi állóitás valótlanságát is részleteztem #11-ben.
( Mellesleg megnyomtam a behajtani tilost, mert genhibasnak neveztél. Nem mintha genhibas nem írhatna olyat, ami a valóságnak megfelel, csak egyszerûen annak, hogy én genhibas vagyok, vagy sem, semmi köze a tárgyhoz. )
nneddudgi :
Akar hiszed akar nem, hallottam a Facebook hirnel vadabbat is , az itteni magyar haz-ban az a hir jarja hogy ahogy a Ben Gurion repteren kinn van egy nagy tabla hogy " itt te okos nem lehetsz ".
Szerencsetlenek meg nem csak el is fogadjak mint tenyt, hanem terjesztik is. :) Tudom nehezen hiheto, de igy van sajnos
Nincsenek elszigetelve, soha se voltak, de az amerikai és uniós kül és belpolitikába sem ugattak bele.
Az előbbit önállóan is keresztül tudja vinni a kormánypárt a Szenátusban és a Kongresszuson is többnyire, az uniósnak meg nem létezik összehangolt egységes politikája se kül se belföldön. Belpolitika terén próbálja (több, de inkább kevesebb sikerrel) érvényt szerezni, az eddig mindenki által elfogadott és megszavazott rendelkezéseknek, illetve továbbiakat is nagy néha felvet, hogy esetleg haladjunk is a korral, egységes uniós külpolitika meg nem létezik, minden tagállam csakis a saját egyéni érdekeit veszi, figyelembe, ami csak nagyon szélsőséges esetekben esik egybe.
Csak kiad az EB néhány közleményt, hogy mindenkinek jobban kéne szeretnie egymást, felelősebb gazdálkodást kéne folytatnia és mindenkinek joga van ahhoz, hogy alapvető jogait érvényesítse. A többiekkel ellentétben az EU legalább ezt következetesen csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!