Az amerikai Rendőrbíró az olyan mint nálunk Magyaroszáron az Ügyész?
Nem.
Az ügyész az, aki az irodából meg teremből osztja az észt meg esetleg ha nincs semmi gáz akkor ki mer menni terepre.
Ezzel szemben a rendőrbíró simán kimegy egy focimeccsre aztán az égő molotov mellett rád ver két év letöltendőt, mert nem olyan gyáva, mint az ügyész.
Inkább olyasmi, mint a különleges ügynök az FBI-nál, csak nem nyomozó, hanem biztonsági, rendfenntartási feladatokkal. Rabok szállítása, szökött rabok felkutatása, de utcai feladatokat is elláthat, mint kisebb közösségekben a sheriff.
Nem.
Jól írta az előző, hogy a US Marshal (akit egyébként helytelenül fordítunk "rendőrbírónak") valójában fegyencek szállításával, szökött fegyencek felkutatásával foglalkozik.
Amerikában kevesen vannak, és nagyon nagy tekintélyük van, vagy inkább úgy mondom nagy a presztízse a marshalli állásnak, bár Amerikában ez nem meglepő a legtöbb közfeladatot ellátó személyt, főleg a jogi-rendészeti pályán nagyon megbecsülik és komoly karriernek számít, ha valakiből ügyész, vagy akárcsak marshallhelyettes lehet. Nem úgy mint nálunk ugyebár...
Azt tudni kell, hogy maga a Marshall nem nagyon szaladgál a fegyencek után, mint a "Szökevényben" (egyébként nekem az egyik kedvenc filmem), mert a US Marshallnak vannak marshallhelyettesei és azoknak is vannak beosztottjai. Általában a marshallhelyettes az aki kint van a helyszínen, üldözi a szökevényt, vagy kíséri a repülőn a rabot.
"Általában a marshallhelyettes az aki kint van a helyszínen"
Igaz. Én is a "Deputy U.S. Marshals"-t linkeltem, a megbízott helyettest. :)
Marshal-al a repulon is talalkozhatsz (air marshal).
O lesz az elso aki radugrik es foldre teper, ha felpattansz a szekbol es elkiabalod magad, hogy "repulogep elterites!" ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!