Miért van szüksége az EU-nak egy olyan országra mint Ukrajna?
Én Ukrajnában élek, nap mint nap a saját bőrömön tapasztalom ennek az országnak az "áldásait".
Miért kell az EU-nak egy ilyen velejéig korrupt, oligarchák vezette ország?
Majdnem 50 milliós ország.
Olcsó munkaerő szempontjából a legjobb ez a nyugatnak.Még olcsóbban elvállalják az alja melót, mint a törökök.
Emellett nagy felvevőpiac 50 millió ember.
részlet a cikkből:
"A legoptimistább forgatókönyv szerint az Európai Unió Külügyi Bizottságának október 21-én sorra kerülő ülésén a külügyminiszterek rábólinthatnak Ukrajna társult tagságára, így az olyannyira várt vilniusi Keleti Partnerség csúcs voltaképpen már talán csupán protokolltalálkozó lesz, ahol a két fél képviselői ünnepélyesen aláírhatják a történelmi jelentőségű dokumentumot."
Szerintem pont azért amiért Magyarország is kellett:
Felvevőpiac.
Hatalmas kiaknázatlan nyersanyagterületek amire lecsaphatnánk és egész pofás a kereskedelmi közlekedése is Ukrajnának, valamint a mezőgazdaságát is fel lehetne futtatni. Ha az oroszok által fenntartott maffiaállamot fel lehetne számolni, fontos stratégiai partner lehetne, a hatalmas ipari és mezőgazdasági potenciáljával. AZ EU-nak kifejezetten jól jönne egy jól prosperáló Ukrajna és az alkupozíciónkat is javítaná az oroszokkal szemben.
A felvevőpiacról meg már eset korábban is szó.
Lényegében mindkét félnek jó lenne a csatlakozás, csak Ukrajna egyenlőre a belépési minimumot se üti meg. Csak a majdani tagság előkészítésről lesz szó, mint nálunk 1994-ben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!