Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mikor jöhet létre a Magyar...

Mikor jöhet létre a Magyar Autonóm Tartomány Szlovákiában?

Figyelt kérdés
2013. okt. 7. 17:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
23%

Magyar Autonóm Tartomány? Hol lenne ez a tartomány?

Az ilyen autonóm tartományokkal nekem az alábbi fenntartásaim vannak:

1. Hogyan határozod meg hitelt érdemlően az etnikai határokat, ráadásul anélkül, hogy embereket sérelem érne? - Ez egy olyan kérdés, ami örökké vita tárgya lesz, és senki sem lesz elégedett

2. A "nemzeti körökben" gyakran hangoztatott érv, hogy azért lenne jó a "Nagy Magyarország", mert a történelmi Magyar Királyságban, és annak tartományaiban, csatlós országaiban egy egységet tudott alkotni a sok nemzetiség. Ennek az igazságtartalmának ellenőrzésébe nem menjünk bele - napestig tartó flame lenne belőle. Viszont akár az igazságot fedi, akár kreált soviniszta érvről van szó, mindenképp ellentmondásos ezt az érvet az autonóm területek létrehozása mellett felhozni. Hiszen az az etnikai megosztottságot csak növeli.

2013. okt. 7. 17:49
 2/12 anonim ***** válasza:

Érdekes módon senki se őrjöng amiatt, hogy Anglia a fél világot leigázta, s három kezdetben, államilag sokáig fennmaradó ÖNÁLLÓ kultúrnépet tart máig pórázon. Azon népek ősei több mint 2000 éve ott vannak. Olyan népirtást, amit Cromwell csinált az íreknél, mi sosem tettünk. És még ekkor is az "ír terroristák" miatt vannak felháborodva. Igazságtalan aránytalanság.

Az a hibánk, hogy mi többségi nemzetként akkoriban egy legalább húszmilliós magyarságról mertünk álmodozni.

Mi a többi országhoz képest elkényeztettük a nemzetiségeket. Horvátország egészen kiszakadásáig autonóm bánság maradt, s a szlovákokon kívül, akiket tulajdonképpen a magyar kultúrbefolyás válassza el a német kultúrbefolyás alatt álló csehektől, mindegyik nemzetiség bevándorlással került ide.

2013. okt. 7. 19:21
 3/12 anonim ***** válasza:
Horvátország kiszakadása alatt mit értesz? Sohasem volt Magyarország része.
2013. okt. 7. 19:38
 4/12 anonim ***** válasza:
13%

soha!

egy darabot sem enged elvesziteni szlovakia!

mire fel kerik a magyarok? amugy en most ebredtem ra hogy en nem magyar vagyok csak elmagyarosodott szlovak vagy cseh legfeljebb felig magyar szoval engem felhaboritana ha a nepemtol vennenek el teruleteket legyen az revizio autonomia vagy onallosag

2013. okt. 7. 19:41
 5/12 anonim válasza:
0%
En onnalo Baranyat akarok a svabokkal. Ennyire hulye nem lehet valaki! A kovetkezo az lesz, hogy varosallamokat eitunk?
2013. okt. 11. 16:39
 6/12 A kérdező kommentje:
Igen!
2013. nov. 5. 19:15
 7/12 anonim ***** válasza:

6-os:

"Ennyire hulye nem lehet valaki!"

De lehet, mint ahogy azt te is bebizonyítottad. Persze, az jön legközelebb, hogy városállamokat fogunk ejteni (vagy ahogy te írtad eiteni), mert ez minden bizonnyal nem "építeni" akart lenni.

2014. aug. 2. 17:24
 8/12 anonim ***** válasza:

Te elmagyarosodott szlovák!

Milyen jogon képzeled te és szlovák honfitársaid azt, hogy azok a területek, melyek 1000 és 1918 között a Magyar Királysághoz, vagy a Királyi Magyarországhoz tartoztak és a mai napig magyar többség van (a bécsi döntéssel visszacsatolt Dél-Felvidékre gondolok), hogy az a szlovák nép területe? Az nem a szlovák nép, hanem Szlovákia területe, de a magyar népé. Előbb el kéne olvasni a kérdést! Nem elszakadást akartam te értelmileg nem mondom mi, hanem autonóm tartományt!

2014. aug. 2. 17:26
 9/12 anonim ***** válasza:
Városállamokat építeni szerintem is jó ötlet lenne a kérdezőhöz hasonlóan. Lehetne létrehozni Balatonfüreden, Siófokon és a nagyobb balatoni városokon autonóm városokat létrehozni, azokat autonóm városszövetséggé alakítani. De lehetne egy magyar miniállamot is mondjuk Hódmezővásárhelyen és környékén.
2014. aug. 2. 17:32
 10/12 anonim ***** válasza:
Hódmezővásárhely függetlenségét én is támogatnám. Minden bizonnyal életképes lenne önálló köztársaságként, hogyha Magyarország anyagilag szponzorálná. Lehetne nyitni kaszinókat, vállalkozásokat, iskolákat, fejleszteni a városi gazdaságot és a törpeállam irányítását jó politikusok kezébe adni. Lehetne magyar forint a fizetőeszköz és saját hadsereg sem kellene feltétlenül. De lehetne máshol létrehozni a városállamot, nem kell azt pont H.Vásárhelyen. Lehetne inkább Szeged, Debrecen, Esztergom valamelyik a 10 legnagyobb város közül. Én a Soproni járás helyén is el tudnék képzelni egy önálló miniállamot, vagy Burgenlandon.
2014. aug. 2. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!