Van a jelen politikai helyzetben arra esélye Németországnak, hogy visszakapja a Kalinyingrádi területet és Sziléziát?
Jóhogy nem a Német-római birodalmat már. Velünk ellentétben ők a történelmet annak tekintik ami: a régmúlt történéseinek.
Semmilyen motiváció, indok vagy esély nincs erre.
A Königsbergben nem élnek már németek.
Szilézia sem német többségű.
Így nem lenne értelme.
Viszont kettős állampolgárságot kaptak a külhoni németek.
Én félig német vagyok,azért néha megemlegetjük, hogy milyen jó lenne ha nagyobb lenne, mint Franciaország és 100 milliós lenne a lakosság.
Én elég "tradicionális" családból származom.
Trianon legnagyobb vesztese Magyarország.
A magyarok rossz kisebbségpolitikát folytattak, pedig már évtizedekkel előtte látszott, hogy lesznek gondok a nemzetiségekkel.
Franciaország még a forradalom idején is csak annyira volt "nemzetállam", mint Magyarország, csak a franciák gyorsan asszimilálták a nemzetiségeket.
Bizony , ott is kb 50 százaléka volt francia nyelvű.
röviden: nem.
Jelenleg biztos nem és sok értelme sem lenne. Az EU létrejöttének pont az az oka, hogy úgy lehessen élvezni a kontinenst, hogy ne kelljen azon rágódni, hogy melyik terület kié. A mostani Eu politikai felállás mellett majdhogynem értelmetlen háborúzni terület miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!