Ha a gazdag nyugat-európai országokban sem működik a cigányok integrációja, akkor hogyan várhatják el ezt a szegényebb keleti országoktól?
Úgy tűnik ennek a problémának a megoldása az egész világban teljesen reménytelen, legyen akár baloldali, liberális vagy jobboldali kormány.
Ők tudják jól,hogy nem fog sikerülni nekik sem, de szeretnék ha a romák jól/jobban éreznék magukat keleten, mert akkor itt maradnak.
Ha nem erőltetnék a keleten élő cigányok integrációját akkor azok egytől egyig hozzájuk mennének, és az már nem olyan jó.
2#
Itthon azt nem tudjuk megcsinálni.
Létre kellene hozni egy külön roma államot.
A cigányok közül a putrisok 1 doboz cigiért meg 1500 forintért bármit aláírnak.
Így, lemondanának az állampolgárságukról és a roma állam polgárai lennének.
Mivel nem lennének magyar , sem európai állampolgárok így kilehetne őket toloncolni.
A cigányok integrációja értelmezhetetlen dolog. Egy népet nem beolvasztani kell, hanem elérni, hogy hasznos tagja legyen a társadalomnak.
A felzárkóztatásra (értsd: oktatásra) mindig megéri költeni, minél iskolázottabb egy cigány, annál kevesebb gyereke lesz.
Márpedig nem mindegy, hogy 3-4 gyereket szül vagy hetet.
Baracsi Attila.:
Én sem vagyok rasszista,de a cigányságot mint népet én sem túlzottan komálom,de.Mi a véleményetek azokról a nem cigányokról,akik,hadd szabadjon mondanom,sok esetben még rosszabbak-az önmaguk,s a környezetük tekintetében igénytelenebbek(mocskosan-koszosan-büdösen járnak-élnek),mint sok cigány? Sok olyan mandróról hallottam,s nem csak hallottam,sajnos ismeretem is olyanokat,olyan fehérek voltak szinte mint a tej,a hajuk-szemük színe is világos volt,s legalábbis nem tudtak-emlékeztek arra,hogy valamelyik felmenőjük,vagy annak családjában lett volna cigány,ezenképpen feltételezem,nem félvérek,ráadásul Hitler-kép a falon,náci jelképek,olyan zenei kultur háttér,s ízlés,amely inkább a skinhead-ekre jellemző,mégis sokszor a viselkedésük afelé tendált,amit "mi átlag magyarok"a cigányokhoz társítunk.Ellenben viszont olyan fekete cigányokat is ismertem,akiknek még a negró is világított volna a szájukban,mégis mondhatnám,a származásuk,s a körülményeik ellenére normális,akár még azt is merem mondani,hogy szinte példás,cigányoknál mintaéletet éltek. Nem volt több három gyereknél,mindkét szülő dolgozott,amikor volt hol,az idős hozzátartozóikkal is illően bántak,mindegyik gyerek jó tanuló-tisztelet tudó,illedelmes viselkedésű.Jah,és mindkét szülőnek szakma volt a kezében,a férfinak kettő is,és egyszer sem kerültek összetűzésbe a törvénnyel,sem pedig a környezetükben élő nem cigányokkal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!