Ausztriában miért nincs ilyen sok arab meg afrikai bevándorló?
Pedig Ausztria is nagyon fejlett ország.
Ja és olyan válaszokat hogy "mert Ausztriának nem voltak gyarmatai" nem kérek. Mert ez hülyeség. Svédországnak se volt egy darab gyarmata sem ,mégis tele vannak bevándorlókkal. Norvégiában is sok van holott nekik se volt gyarmatuk.
#9 voltam
utolsó, ezzel azt akarod mondani, hogy zavart téged? akiket eladóként láttál, ugye keményen dolgozó bár tipikusan képzetlen emberek, akár németül sem rendesen tudnak - persze olcsóbban dolgoznak mint az osztrákok (tudom, minimálbér, stb, de informálisan nyilván jobban kihasználják a bevándorlókat, egy kis túlóra itt, stb.), ezzel a szupermarket árszínvonalát is leviszik - messzebröl nézve az országnak olcsó-képzetlen munkaeröt nyujtanak.
A gyerekeik jó esetben már akár föiskolára járhatnak, mert ausztria gazdag, szociáldemokrata ország, ahol az ollót viszonylag csukva tudják tartani, így az integráció sokszor elég jól müködik. Vagyis csökken a népesség elöregedése. Persze ez az ideális scenárió, ami az esetek talán nagyobb részében sztem kb. müködik is, de egy bizonyos maradék azért problémakat okoz, nem eléggé illeszkedik be, stb.
"Később valamelyik eszement kitalálta, hogy ne vendégmunkások legyenek , hanem bevándorlók.
Ezután ész nélkül osztogatták az állampolgárságokat a németek. "
Amit olvastam róla (ha nagyon muszály tudnék cikkeket linkelni németül) az iparnak nem volt érdeke 2-3 évente lecserélni a munkásokat - hiszen az újat is be kell tanítani, stb. Szóval bizony partikuláris érdekek... más oldalról nézve viszont igaz, hogy az egész németország évtizedekig profitált a Német exportvilágbajnoki címböl, miben az olcsó munkaerö is kivette a részét!
Szoval voltak hülyeségek, de mindennek két oldala van.
De mielött nagyon szigorúak vagyunk velük szemben: a magyarok tipikusan pont ebben a kérdésben is sokkal rövidlatóbbak mint a németek, ezt nagyon érzem, mióta visszavándoroltam ide...
"Meglehetett volna hagyni a sima vendégmunkás programot ,de nem csak NO-ban hanem minden európai országban működne."
A nyugati társadalmak (németo, anglia, hollandia) azért nem annyira idegenkednek a változástól mint a magyar, nagyobb a jólét, meg nem voltak 40 évig bezárva (anyagi okokból sem).
De vannak a bevándorlással komoly problémák is, ha nem is olyan elterjedtek, mint itt egyesek gondoljak (persze nem arra gondolok, hogy "zavar minket, hogy az eladó bevandorló".)
12.
Igen tudom az iparuknak szükség volt rá, de lehettek volna kicsit óvatosabbak.
Ez a német spórolás , egyszer megszívjuk/megszívják vele.
Én vagyok az a karintiai.
Én rossznak látom ezt a bevándorlást ,szerintem ez a legnagyobb fenyegetés a mai európai liberális demokráciára.
Úgy érzem, hogy ez kultúrarombolás , a civilizációnk pusztítása.
El sem tudom képzelni, hogy Bécs , akár Berlin milyen lenyűgöző lehetett a 20-as években.
A honatyáknak inkább a demográfia helyreállítást kellene kitűzni célul és elfelejteni az olcsó munkaerő kizsákmányolását.
"utolsó, ezzel azt akarod mondani, hogy zavart téged?"
Nem, miért zavart volna????
Szoktam török étterembe járni, attól még jó embernek érzem magam.
Gondolom fogalmad sincs arról, hogy a törökökkel közelebbi rokonságban vagyunk mint a finnekkel, ha már itt tartunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!