Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Melyik országot ajánljátok...

Melyik országot ajánljátok letelepedésre?

Figyelt kérdés
Az a fontos, hogy a fizetésből kényelmesen meg lehessen élni, lehetőleg kelet európai ország legyen. Talán Oroszország? esetleg Lengyelország?

2013. szept. 11. 16:28
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

A legfejlettebb Kelet EU ország tudtommal Szlovénia. Nem követtem a GDP-t az elmult 3 évben, de már jugoszláviában is nem messze éltek az osztrák életszínvonaltol, és ugy tudom, hogy ehhez illeszkedik a társadalom általános fejlettsége is.

2,5 M. lakos, mint Budapest aglomerációja. Gondolom a kapcsolatok így igen számítanak - mint mindenhol a régióban.

Nem nagyon voltam ott, nem tudom mennyire lehet munkát kapni szlovén vagy legalább szerb/horvát nyelvtudás nélkül.

2013. okt. 13. 19:51
 22/26 anonim ***** válasza:
50%

Hollandia, Anglia, Franciaország, Svájc, Norvégia, esetleg Németország (bár nekem unszimpatikus alapjában), Svédország, Dánia, ezek Európai országok, de nem kelet.

Amúgy milyen fizetésből? Pl. "befutott" politikusként szerintem akármelyik országban boldogulnál vagy egy multicég tulajdonosaként, ellenben takarítóként sehol. Szóval elég pontatlan a kérdés és relatív.

2013. okt. 13. 21:04
 23/26 anonim ***** válasza:

Ukrajnában élek. 220 négyzetméteres házam van (eladó :D). A rezsi mindent egybevetve, télen 20.000 forint. Tehát ezzel nincs gond Ukrajnában.

Egyébként amire szükséged van: orosz/ukrán nyelvtudás, valamilyen szakma, némi tőke esetleg üzletelni. A határhoz közel lehet a legjobban megélni. Tőke kell hozzá, és némi ismeretség sem árt.

2013. nov. 4. 15:46
 24/26 anonim ***** válasza:

Kérdezö, lassan legördítheted a fátyolról a követ: mi motiválja a kérdést? Gondolom nem költözni szeretnél, mert akkor a "kelet"-európa nem igazán valós kritérium, vagy mégis?

*kivancsifej*

2013. nov. 4. 19:48
 25/26 A kérdező kommentje:
Csupán érdeklődtem, hogy a keleti országokban milyen lenne a helyzet. Ezért is tettem fel a kérdést, hogy milyen lehet oda kitelepülni. Elég változatos válaszokat kaptam. Egyébként itthon már egy éve nincs munkám, tehát valahova biztos ki fogok költözni.
2013. nov. 4. 22:06
 26/26 anonim ***** válasza:
Ukrajnáról sokan adt hiszik, hogy lepusztult az egész. Ez se igaz. Lehet, hogy az átlagfiztés jóval kisebb, de az árak is annyival kisebbek. Vannak szegény helyek, de a nagyvárosokban (pl. Kiev, Donyeck, Dnyipropetrovszk, Harkiv) egész jól meg lehet élni. Kievben az átlagfizetés 140 ezer forint körül van, ez annyi mint a magyar átlagbér. De az árak sokkal jobbak. Az utak rosszak, de a vasútjuk oda-vissza veri a mávot.
2013. nov. 5. 08:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!