Mi történne, ha úgy alakulna, hogy Észak-Korea kebelezi be Dél-Koreát (nem fordítva ahogy egyesek számítják)?
Észak-Koreának nevetséges a hadserege, simán elsöpörnék őket, Kína pedig nem fog nekik segíteni, mivel nem érdekük egy világháború az USA-val vagy mondjuk az egész NATO-val...
Más kérdés?
de mi lenne, ha mondjuk azelőtt a bekebelezés előtt 3. világháború lett volna, ahol mondjuk Japán és kína megtámadja Dél-Koreát és emiatt legyengülnének a déliek!
a nato meg szintén legyengülne az arabok, perzsák és ruszkik elleni háborúban, így senki nem tudna, nem is akarna segíteni a délieknek és kihasználva ezt az eddig háborúfüggetlen Észak-korea és megtmadná délt! S bekebelezné!
Először is kérdező nem azt kérdezte, hogy mennyire reális, hanem azt, hogy tegyük fel ha. A dolog teljesen független attól, hogy a feltételezés reális-e, mert nem erről szólt a kérdés. De akkor reagálok én is erre, szerintem nem reális, inkább az a reális, hogy ha kitörne egy újabb koreai háború, akkor az északiak komoly károkat tennének délben, mielőtt a déliek és az amerikaiak győznének, Szöul mindenképpen romokban lenne, mivel ugyan béna az északi haditechnika, de túl közel van a határhoz, az északi lövegeknek a lőtávolságán belül. Talán ez a fő oka, hogy eddig nem történt intervenció. Bekebelezni délt viszont nincs esélye az északiaknak.
A kérdésre válaszolva, a katonai győzelem után szerintem nem a déliek lennének a fő probléma, hanem az, hogy az északi sorkatonák még a romokban is meglátnák, hogy mekkora hazugsággal etették őket, mert ők úgy tudják, hogy a rajtuk kívüli világ a szegény és ők élnek legjobban, így aztán biztosan sok katona fellázadna, és a déli lázadókkal együtt komoly ellenállást fejtenének ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!