Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Japán hogy lehet annyira...

Japán hogy lehet annyira fejlett ország, amikor alig engedik a bevándorlást?

Figyelt kérdés

Nem engednek letelepedni afrikaiakat, arabokat, cigányokat, sőt még európaiakat sem.

Hogy lehetnek fejlettek, ha ennyire zárkózottak? Én azt hittem eddig, hogy bevándorlókra van szükségük a fejlődéshez...

2013. aug. 18. 21:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

9#

Szerintem a japánok megoldják.

Ez is csak olyan dolog, mint a hanyatló nyugat.

Hanyatlik a nyugat meg Japán is, ez tény,de ez nagyon lassú folyamat.

A termékenységi ráta náluk alacsonyabb, mint itt vagy Németországban , Ausztriában.

De ez nem is baj, kissé túl van népesedve, főleg a nagyvárosok.

Elég érdekes látvány amikor reggel, egymást érik metrójáratok és akkor is kellenek oda bizonyos alkalmazottak akik betuszkolják az embereket a szerelvénybe.

Szóval ha egy kicsit lecsökken az nem baj, legalább szellősebb lesz.

Ami majd baj lehet, az jövőben fellépő munkaerőhiány.

Bár ismerve őket, a bevándorlás lenne az utolsó, amit meglépnének.Náluk ez a zárt kultúra régi hagyomány.

Én nagy tisztelője és csodálója vagyok ennek az országnak.

A gazdasági felfogásukat is jónak tartom, mely szerint legyen minden magánkézben.

Náluk nincs állami vasúttársaság, mint nálunk a MÁV vagy a szomszédban az ÖBB, hanem évekkel ezelőtt privatizálták , azóta alig vannak késések, hatalmasat ugrott színvonal.

Sőt, náluk még a tokiói metró is magánkézben van.

Kár, hogy nálunk ilyesmi nem kivitelezhető.

Szerintem ez a népesedési bajt is megfogják oldani.

2013. aug. 18. 22:58
 12/17 rémuralom ***** válasza:
Az állam néhány évtizedig tömte a pénzt innovációba, oktatásba meg jólétbe. Javarészt hitelből, azért olyan meghökkentő a GDP-arányos államadósságuk. Egy ideig ment is a dolog, aztán kifulladt. Most hosszú évek óta képtelenek a növekedésnek még csak a szikráját is kifacsarni a gazdaságukból. Pedig, becsületükre legyen mondva, próbálkoznak rendesen. Ami Amerikában és Európában a válság óta általános (a 0%-nál alig magasabb alapkamat és a nyílt piaci műveletek felpörgetése), az ott lassan húsz éve így van. És még így is kergeti őket a defláció réme. Most hosszan megfizetnek azért a néhány évtizedes államilag erőltetett fejlődésért. Legyen Japán intő példa az állami gazdaságmanipuláció minden lelkes hívének.
2013. aug. 19. 00:05
 13/17 tarak ***** válasza:

Japan volt az elso tavol keleti orszag ami iparosodott, es megnyitotta kapuit, foleg amerikai segitseggel- azonban a bevandorlast nem engedtek- de tanultak a nyugadtol.

Azonban a tavol keleti csoda orszag hanyatlasa elindult, a munkamoral mas regios orszagokban (Tajvan, Del Korea, Szingapur) is ugyanakkora, a piacgazdasag ezeken a helyeken is legalabb annyira magankezben van.

Mostmar Korea, Kina at fogja venni innovacioban es szorgalomban a japanoktol a vezetest, bar minden tiszteletem a japanoke (IS).

2013. aug. 19. 02:05
 14/17 anonim ***** válasza:
40%

"Nálunk pedig rengeteg a külföldi, és nem turista, hanem csak úgy lézeng össze vissza, ki tudja miből él? "

Te miről beszélsz? Az egész EU-ban csak a két dunántúlnyi balti porfészekben (Észtország, Litvánia) alacsonyabb a népesség arányos bevándorlása, mint nálunk. Attól, hogy a Jobbik legújabb hőzöngési stratégiája a bevándorlók elleni hangulatkeltés még nem változtat a tényen, hogy Mo-n a bevándorlásnak egész pontosan 0 hatása van a hétköznapi emberek életére.

2013. aug. 19. 08:17
 15/17 anonim ***** válasza:

Fejlett ország, de a siker eklatáns példájaként felhozni nem igazán javallott már a huszonegyedik században.

Igaz, hogy a két nukleáris töltet után szépen összeszedte magát jenki támogatásokból és rengeteg (főleg belföldi) hitelből és a világ egyik meghatározó gazdasága volt egy időben. Csak a lufi kipukkadt a folyamatosan az ajtón kopogtató defláció a 0% körül keringő állampapírok ellenére is hatalmas kamatterhek, a feltörekvő kistigrisek illetve Kína és India is szívja el a levegőt Japán elől.

Sorra váltják le a pénzügyminisztereket és a jegybankelnököket, próbálkoznak mindenféle kockázatos és kevésbé kockázatos pénzügyi manővereket végrehajtani kevés sikerrel.

Legutóbb, ha jól emlékszem, legutóbb az államdósság közel hetven százalékát próbálták a kellően unorotodox QE-vel (mennyiségi lazítás) kifizetni, ami elvileg a deflációtól megmenti őket és az adósságuk is jelentősen csökken. Csak ezzel az a probléma, hogy igencsak sanszos, hogy a jen rongyolásának mértéke csöppet túllő a célon, ami bukhatnak a japánok, a belföldi megtakarításokkal rendelkező magánszemélyek illetve cégek, inkább kiviszik a pénzüket az országból, ami katasztrofális az így is gyengécske belső fogyasztás mellett, valamint a japán súlyánál fogva olyan világgazdasági folyamatokat indíthat, ami és a partnereire is visszacsaphat, amit nem köszönnének meg neki. Nem utolsósorban, ha béremelés nem követi javítja az így is magas japán versenyképességet, az a nemzetközi megállapodásokat ez a lépés kellően megbolygatja.

Próbálkoznak még persze feltehetőleg szeptember kilencedikétől( a II. negyedéves GDP adatok)megtekintéséig) szimpla adóemelésekkel is, hiszen ez az egybilliárd jen már nem igazán félvállról veendő összeg. Egyenlőre marad még a jegybanki expanzió.

Végezetül a japán közéleti problémákról egy rövid ki szkeccset:

http://www.youtube.com/watch?v=UDjoei8fIBM

2013. aug. 19. 10:03
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem a csőcseléktől (cigányok, arabok, afrikaiak) lesz fejlett egy ország. És amúgy is japán nem az a hely ahol az utcát elfoglalva engedik, hogy nem létező lényekhez (Allah) imádkozzanak az idegenek. És ott nem divat az utcán való énekelgetés meg a beszólogatás meg a segélyezés. Japán az a hely ahol ha nem alkalmazkodsz repülsz.

A bevándorlókra egyáltalán nincs szükség.

Ott van Dél-Korea minden 18 éves fiúnak van legalább 3 plasztikai műtéte, pedig ott sincs sok bevándorló.

Egy fontos dolgot meg kell jegyezni Japán kapcsán de azt nagyon, ott szigorú szabályok vannak. Szabályok szabják meg a viselkedést, a szokásokat még a munkát is. Ott senkit nem tartanak el a két szeméért. Ott egy cigány vagy egy arab éhen halna. Ott nincs az, hogy nem ünnepelhetsz meg egy japán ünnepet csak mert az sérti a muszlimok vallását. Ott ha nem tetszik mehetsz haza. Japán nem a béna Európa ahol a szegény menekülteket be kell fogadni mert ez a helyes meg a keresztényi. A japánok lesz*arnák azt is ha a bevándorlók beleugranának a tengerbe megfulladni.

Japánt nem kell félteni.

Az egyetlen gond az, hogy mind a fiúk mind a lányok szeretnek jókat kef*élni, bulizni és nem akarnak korán családot alapítani vagy egyáltalán nem akarnak és ezért fogyatkoznak. Ott nem divat 13 évesen 5 gyerekkel rohangálni mint itt. És tévedés hogy az Európaiakat nem engedik be. Él ott magyar, angol, német és amerikai is. De a nig*ger az más. Nemrég volt egy csaj aki félig afrikai, félig japán volt. Azt mondták a japánok, hogy mivel a kinézete (mert nig*ger) akármennyire is szép nem tükrözi a japán ideált. Én meg mondtam... nagyon helyes! Csak az ottmaradáshoz nagyon szigorú követelmények vannak fűzve. Például a japán nyelv felsőfokú ismerete. Idehaza annyit vitáznak a menekülteken hogy csak na, egyik ország fenyegeti a másikat ahelyett hogy mindenki hazatoloncolna minden menekültet.

A legfontosabb az, hogy a sima embert megkülönböztessük a japántól. Míg mindenhol a világon a multikulti a legmenőbb dolog a világon, ez japánban megvetendőnek számít és a japánok lenézik a feketéket. Így sose fogják megengedni nekik, hogy ott letelepedjenek. Ott nincs keresztényi segítség meg emberség. Mint ahogyan bennem sincs. Ott van a nagy Afrika, szép birodalmat lehetett volna ott kialakítani. De nem sikerült és most a mások által felépített országoktól követelnék az eltartást. Hát sajnálom... ott volt Afrika, eltoltátok, ennyi. És ott vannak a muzulmánok. A hü*lye nyugat befogadja őket, akkor is ha a 70%-uk terrorista, befogadják őket mert az a keresztényi. Japán nem fogja. A japánok ateisták, ők nem fognak elfogadni egy olyan népet se akik mindenféle kitalált lény parancsára gyilkolásznak. Az Európaiakat és az Amerikaiakat elfogadják. A nyugati pasikat szeretik a csajok. De viselkedni meg kell tanulni.

Japánban sosem lesz az mint Svédországban.

Hogy tárt karokkal várunk, közben meg Allah nevében lopnak, ölnek meg nőket erőszakolnak meg és senki nem tesz semmit. A senki nem tesz semmit puhányokra valló szemléletmód (Amerika, Magyarország, egész Európa na). És a japánokat egyébként se kéne felba*szni, mert ha bevetik a hadsereget akkor az lesz mint a Kínai háborúban. Japán katonák mentek megerőszakolták a 18 év alatti terhes csajt, aztán megölték. Szóval ha valaki azt hiszi, hogy az Iszlám Állam brutális, akkor az még nem ismeri a japán katonákat. Egy pár robbantgatás meg lefejezés... hogy is mondjam csak tessék-lássék próbálkozás.

Bár a kérdezőt elnézve semmit se tud se Japánról se a mentalitásukról. Azt hiszi, hogy a japán nép olyan mint bármelyik. Megsajnálja a szegény menekülteket meg a bevándorlókat és beengedi. Hát nem. A japán ember olyan mint én. Vagyis ha a muzulmán nép 100%-ából 10% veszélyes akkor a biztonság érdekében kiutasítja az egészet. Nem azon filózik mint amin a legtöbb ember filózna, hogy de csak a 10%-uk a rossz. És mivel a japán nép ateista így elfogadhatatlannak tart mindent amit a vallás meg az "Istenek" nevében művel más.

A környezet is fontos számukra.

Így nem fogják megengedni, hogy idióta nig*gerek sátrakban aludjanak az utcán. Japánban szabályok vannak, nincs olyan hogy várjuk a segélyt a semmire meg azt csinálunk amit akarunk. Vagy alkalmazkodsz vagy eltűnsz. A zsaruk meg nem olyanok mint a magyarok. Hogy 150 kilós zsaru fél igazoltatni a cigányt. Ott odamennek aztán úgy lefognak hogy örülsz ha nem törik el a gerinced, ugyanis az ottani zsaruk a judo mesterei. A judo-é mondom... nem a fánkevésé meg az autóban ülésé. ;)

Afrikaiak, arabok. XDDD

Idehaza se engedik őket annyira, pedig mi nem is vagyunk rasszisták. De hogy ott. Ott lennének a fehér japánok, meg a szakállas vallásb*uzi majmok a nig*gerekkel együtt. :'DD Az amerikai megszállás alatt volt sok amerikai, de aztán elmentek. Ugyanis ha nem áll rá az agyad a japán gondolkodásra akkor csá van. Egy magyar csaj is élt már ott de 2 év múlva eljött, mert nem tudott alkalmazkodni. És az magyar volt nem cigány meg nig*ger. Japánba csak az költözzön aki imádja vagy akinek a lelke japán. Én majd odamegyek, én 3 éves korom óta foglalkozom japánnal, nekem nem lesz gond az alkalmazkodás.

2015. júl. 1. 19:08
 17/17 anonim ***** válasza:

"Én azt hittem eddig, hogy bevándorlókra van szükségük a fejlődéshez..."

Miért lenne?

Mi olyat tudnak csinálni ott a bevándorlók amit a japán emberek nem?

- Robbantgatni?

- Késelni, rabolni?

- Nőket erőszakolni?

- Nem létező lények nevében "Allah" gépfegyverrel lövöldözni?

Persze aki nem ismeri Japánt annak ez furcsa.

Itt Európában az a trendi ha mindenféle népet hagyunk letelepedni. De Japán más hely, más a vallásuk, a szokásaik, a hagyományaik. Japánban nem az a trendi hogy kirúgják az állásából azt az embert aki ki mer gáncsolni egy terroristát. Japánban a japán ember a fontos. Itt Nyugaton a kisebbségek a legfontosabbak. Az ő érzéseik, az ő jólétük. Érdekességként említeném meg, hogy volt egy cigány osztálytársam, folyton segélyen van vagy ha nem akkor épp az utcát sepri. Miből van neki pénze arra, hogy az ötödik gyereklét is eltartsa? Amikor nálunk (csak anyám és én vagyunk) és rengetegek kell spórolnunk azért, hogy ki tudjuk fizetni a számláinkat? Szóval mint mondtam itt Nyugaton a kisebbség seggnyalása megy. Japánban viszont ha nem vagy japán kutyába se vesznek (mondjuk a fehér embert azt kifejezetten bírják).

Továbbá Japánnak fontos a történelme.

Őnáluk van történelem, míg Nyugaton nincs.

És tegye fel a kezét akiket érdekel, hogy hajdan a nagy királyok és az államalapítók miket tettek? És nem, nem érdekel ez itt senkit. H érdekelne, ha tisztelnék az ősöket idehaza akkor az országba nem engednének be idegeneket és nem nyalnák a seggüket. Milyen dolog már az, hogy bevándorlókat beengednek a TV-s műsorokba a magyar embereket meg kirúgják otthon? A Comedy Central-on is van valami külföldi ürge, ott van a Joshi Bharat meg a Pákó, a Couki vagy ki. Japán nem ilyen. Japán mint mondtam büszke a történelmére, rengeteg szokásuk van. Sőt! A vallásuk 2000 éve ugyanaz. Valamint a politikusok nem kínozzák a népet. Ott a politikusok japánok. Itt meg ha jól emlékszem az Orbán az román a Gyurcsány meg zsidó nem? Japán és Korea az egyetlen hely ahol nem divat a faji keveredés. Ha látok egy japánt akkor tudom, hogy ő japán.

Mellesleg az olyan munkákat (kulimunka) amit a bevándorlók/menekültek elvégeznek az olyan munkákra tervez Japán ha jól tudom külön robotokat. Tehát nincs szükség ezekre az alul képzett analfabétákra. Persze Európában ahol a fejlődés még vagy 100 évig nem éri el azt a szintet amin Japán van itt nem is tudnak hasonló dolgokban gondolkozni. Amúgy a robotoknak nem kell segély, nem késelnek, nem robbantgatnak, nem erőszakolnak. Lehet kicsit drágábbak mint a csicskuszok akiket Európa de hosszabb távon jobban megérik. Mivel a robotok nem is szaporodnak el.

És a segély.

Japán nem fog azért segélyeket juttatni a menekülteknek, hogy azok ne haljanak éhen. Japánban a legfontosabb a haszon. És abba nincs semmi haszon, hogy bejönnek a menekültek elkezdik csinálni a pár/5 gyereket és az állam segélyezze az egész családot. Én se tenném! És amit én nem tennék azt nem tenné egy igazi japán se. :))

Ott van Svédország is.

Rengeteg a bevándorló/menekült.

A jóléti rendszer lassan már nincs sehol.

Ha azok a hülye svédek nem engedtek volna be bevándorlókat akkor azon a szinten lennének mint Japán vagy még magasabb szinten. De eltolták.

ÉS KEDVES KÉRDEZŐ PONT EZÉRT NINCS SZÜKSÉG BEVÁNDORLÓKRA. MERT ŐK CSAK ELRONTJÁK AZ ORSZÁGOKAT. TEHÁT MINÉL TÖBB A BEVÁNDORLÓ EGY ORSZÁGBAN ANNÁL VESZÉLYESEBB ÉS KAOTIKUSABB EGY ORSZÁG.

Ám ha a bevándorló alatt nyugati fehér embert értesz nem ezeket az analfabétákat akkor erre azt mondanám, hogy csak azt engedik be, aki Japánnak hasznára van.

- Orvosok

- Ápolók

- Mérnökök

- Informatikusok

Mert ők nagyon sokat segítenek az országnak.

2016. jan. 10. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!