Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi a véleményetek az egyiptomi...

Mi a véleményetek az egyiptomi forradalomról?

Figyelt kérdés
Kinek van igaza? Helyesen cselekszenek a katonák? Jogosan tüntet a nép? Stb....
2013. aug. 18. 19:54
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
a Muzulmán Testvériségnek van igaza!ha egyszer megválasztották,miért nem bírják ki legalább azt az idot?saját népuket gyilkolják a katonák,és akik az iszlamisták ellen vannak valoszinuleg amerika bábjai... errrol ennyit
2013. aug. 22. 17:22
 12/21 A kérdező kommentje:

Örülök, h valakit érdekel ez a dolog es látja is a lényeget, kedves utolsó!

Ám, nem sértés képpen, de nem helyes így használni, hogy "muzulmán", avagy mohamedán! Csak muszlimok! Remélem, nem bantok senkit ezzel!

2013. aug. 23. 01:40
 13/21 anonim ***** válasza:
64%

Egyértelműen a katonaságnak van igaza.

Lényegében eddig Egyiptomban az történt, hogy Mubarakot elkergették, katonai diktatúra alakult ki (mivelhogy a katonaság buktatta meg, nyilván a katonaság fogja átvenni a hatalmat) ez idő alatt nagyjából összekapták az országot.

Csakhogy a katonai diktatúra nem túl népszerű dolog, és így egy idő után le kellett adniuk a stafétabotot egy demokratikusan megválasztott erőnek, ezért kiírtak egy választást, és ezt a radikális Muzulmán Testvériség nyerte meg. Ugye azt tudni kell, hogy ez a szervezet a muszlim országokban elég erősen tevékenykedik, mindenhol próbálja magához ragadni a gyeplőt. Egyiptomban ez sikerült is, kb. egy éve, Morsi lett az elnök. Namost a nép örül, hurrá, van muzulmán "hazafi" elnök meg párt meg minden, csak a baj az, hogy ezek a gyökerek a gyeplő megtartásán kívül semmihez sem értenek (bár most nagyon úgy tűnik, hogy még ehhez sem) csak az élősködéshez és pofázáshoz (kb. mint Magyarországon...). Ezalatt az egy év alatt a katonaság által felállított rend és viszonylagos gazdasági stabilitás is tönkrement.

Erre lépett a katonai vezetőség azzal, hogy visszaragadta magához a hatalmat. Ne feledjük el, hogy a katonák vezetője, Sissi tábornok kb. fél éve mondogatta, hogy ezt a lépést ők meg fogják tenni, ha ez a felfordulás marad, illetve ha nem tesznek ellene semmit. A nyugatiakkal meg állítólag ez az ürge előre letárgyalta ennek a folyamatnak a lezajlását, mert tudta hogy hosszútávon nyugatellenes politikát folytatni a Közel-keleten nem okos dolog.

Erre a politikai hatalomátvételre meg a nép reakciója nyilvánvaló (bár én igazából nem értem, hülye is mindegyik szerintem), mivel szerencsétlen csórik csak azt látják az egészből, hogy a gonosz katonák elteszik láb alól a demokratikusan megválasztott vezetőket, tüntetni meg persze, hogy kimennek, nem olyan elpuhult p*nci népség az, mint a nyugati...

Hát igen, utána is kéne olvasni, csak azt meg nem tudnak, ti meg vagy lusták vagy hülyék vagytok ehhez (esetleg mindkettő) vagy csak egyszerűen lesz*rjátok az egészet és kiáltozzátok a „Liberté, Égalité, Fraternité”-t, mert az olyan nagy és nemes dolog.

2013. aug. 23. 02:23
 14/21 anonim ***** válasza:
A Muzulmán Testvériség a nyugati demokrácia szabályai szerint jutott hatalomra, de ez USA-nak és Izraelnek nem tetszik, ezért bujtogatták fel a hadsereg vezetőit a puccsra.
2013. aug. 24. 20:22
 15/21 A kérdező kommentje:

13-as válaszoló!

Inkább jobban olvass utána te a dolgoknak, mert nem helyes semmi, amit allitasz! Mubarakot a katonaság taszította le? Tévedés! A nép tette ezt, mert a fiát akarta hatalomba helyezni maga után! Ezt nem akarta a nép! Mivel nem volt elnök es választások sem olyan hipp-hopp történnek addig valóban a katonaság vette at az irányítást! Addig, míg morszi egy évig volt az elnök, nézz utána te "okoska", h mennyi mindent tett!!!! Van fogalmad? 1 év alatt!!! Az országnak volt remény! Egyiptom az egyik legfontosabb ország az arab országok között, sőt a világon! Ha egyiptom mégy balra a többi arab ország is fog menni balra! Van fogalmad arról, hogy kolumbiabol több száz bergyilkost fogadtak fel, h menjenek a tuntesekre fegyverekkel es ok legyenek azok, akik nem békés morszi partiak? Azért, h a katonaság lohessen az emberekre, h megijedjenek es lássák ez komoly dolog, hátha abba hagyják! Csak azt felejtették el, h ezzel sokkal jobban kezdték buzdítani az embereket! Es minél jobban csinálják annál jobban fog a nép ellenállni! Es valóban nyugatnak, sőt az emiratusnak is az a jő, ha nem lesz újra iszlam rendszer! Ám, ez nem lesz így, es ha addig meg több tízezer ember fog is meghalni, polgárháború lesz előbb-utóbb a nép diadalmaskodik!

2013. aug. 28. 16:54
 16/21 anonim ***** válasza:

Meh. Úgy látszik, hogy kifogtam valami nemzetközi szuperkémet, aki tudja, hogy honnan és mennyi áltüntetőt fogadott fel a titokzatos háttérkormány, és le merném fogadni, hogy a kedves kérdező azt is tudja, hogy hol is székel ez a hatalom... (és még én vagyok az "okoska")

Egyébként tudtommal a katonaság buktatta meg Mubarakot, az más kérdés, hogy közben a jónép is adta a fejét hozzá.

Előbb utóbb a nép diadalmaskodik ? Igen ? 1848 és 1956 mond neked valamit ? Mert kb. hasonló lesz a végkimenetele ennek a lázongásnak, ezt előre borítékolom neked.

2013. aug. 28. 17:18
 17/21 A kérdező kommentje:

Nem kell boritekolnod semmi olyat, amivel en is tisztába vagyok, nem gondolod ugye, h egy mese világba képzelem magam es egy hét múlva halottak nélkül mindenki boldogan él!? Szuperkem? :) ez kedves! Csak olvasd a külföldi lapokat es te is lehetsz az! Leírtam volna a pontos számot is, de sajnos nem vagyok túl jő kém es könnyen felejtek! A hazai tv-t nem elég nézni ahhoz, h jól lásd a dolgokat! Ám, tudnék meg mesélni sok érdekességet, de jobb, ha mindenki maga gyozodik meg róla!

Továbbá, h valaki egyetertsen azzal, h helilikopterbol mesterloveszekkel lovessek a fegyvertelen tuntetoket, köztük gyerekek, csecsemők /fejben a homloka közepén egy golyoval/, nők, férfiak, komolyan mondom nincs is rá szo, mennyire embertelen dolog!

2013. aug. 28. 17:36
 18/21 anonim ***** válasza:
Na kérlek, mesélj erről az egész helyzetről, mert szomjazok a tudásodra.
2013. aug. 28. 21:12
 19/21 A kérdező kommentje:

Eddig érdemlegeset nem nagyon tudtál írni, csak rajtam gunyolodni, ez téged minősít! Es meg nem tudsz reagálni az allitasaimra /sertegetes nélkül/ addig nem igazán tudunk miről beszélgetni!

De, egy dolgot azért meg irok! Amire a katonák hivatkoztak, vajon mennyire vonatkozott a tisztességes népre? Mit is követtek ok el, h hosszú idő után egy tisztességes valasztas után az általuk választott elnököt letaszitsak? Vagy netán az elnök hibázott? Véleményed szerint az egy év alatt semmit sem csinált morszi, csak ült es bamult ki a fejebol? A zavargások, amikre a katonasag hivatkozott, meg mubarak idején kezdődtek! Akkor engedték ki a veszélyes bűnözőket es fizettek le őket, h keltsenek zavart az országban, h a közbiztonság megrenduljon! Ebből jutott morszinak! Mennyi időt kapott, h mindent helyre hozzon?

2013. aug. 29. 00:21
 20/21 anonim ***** válasza:
Destabilizálni akarják az egész közel-keletet.Akkor majd lehet a zavarosban halászni és olyan szövetségeket kötni-akikkel meg lehet oldani az olcsó,vagy ingyenes olajat-BÁRMI ÁRON! Ennek érdekében pénzelik az Al Kaidát akik ürügy támadásokkal néha cirkuszt csinálnak,mindek hatására a közvélemény támogat majd mindenféle háborút.Az orosz és Kínai befolyást az olajban gazdag területekről ki akarják szorítani,ami túl sokáig biztos nem fog menni.A versenyfutás az olajért megkezdődött,most még csak a közel-keleten.Nagy gáz akkor lesz,ha ez áttevődik majd a kaukázusra is-ami már nincs olyan messze- és szibériára.Akkor feloldhatatalanná válnak majd az amúgy is meglevő ellentétek.Új világháború nélkül biztos nem ússzuk majd meg,de ez még szerintem kb 10-15 év.
2013. szept. 4. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!