Hogyan alakult ki és vált ennyire meghatározóvá a vallás USA-ban, nem várható változás esetleg ezügyben?
Figyelt kérdés
Amerikában élek és nap mint nap tapasztalom ezt, sokszor nem merek beszélni arról, hogy én nem vagyok vallásos, mert gonoszan néznek rám. Istennek köszönnek mindent. Ez most onnan jutott eszembe,hogy a yahoon olvastam, hogy egy haldoklo gyerek szulei osszehazasodnak,hogy a gyerekuk lathassa az eskuvojuket, es a legnepszerubb kommentek azok voltak,hogy imatkoznak erte es igy isten,ugy isten. Aki meg minden rossz indulat nelkul meg merte szolni azt,hogy mit vetett az a kislany, hogy igy szenved és istennek nagyon komoly oka lehet, erre kuldtek az uzeneteket, hogy szivtelen, az ilyen nem erdemli meg,hogy eljen stb. A legfejlettebb orszagokra ez nem vonatkozik, Afrikaban pl. szinte mindenki vallásos, ott kell a remeny. Itt szinte bún nem annak lenni, a saját bőrömön tapasztalom.2013. aug. 2. 04:36
1/4 anonim válasza:
Az ilyen gusztustalan álszent áhítatos majmok igazából a kisebbség, csak oltári nagy hangjuk van, és mindenkire rá akarják magukat erőltetni a saját devianciájukkal. Remélem hamarosan tényleg tudják majd gyógyítani az ekkora állatokat. Ez a példa is mutatja, hogy valójában mekkora mocskok és az emberiség söpredékei. Nyugodj meg, az USÁ-ban szerencsére éppúgy rohamosan visszaszorulóban van ez a vallási majomság, mint a világ értelmesebb részein.
2/4 anonim válasza:
Nem tudom, igazából a 60-as évektől kezdve elkezdett visszaszorulni a vallásosság, de az utóbbi időkben megint erőre kapott az ilyen marha Hitgyüli (ugye Európában a hozzá hasonló szektákat mindig az USA-ból hozták ide, még ezt is) meg kreacionista szekták miatt és egyre népszerűbb.
Szóval ilyen vallási reneszánsz van arrafelé és sajnos nálunk is lehet tapasztalni, hogy egyre több az elmehibbant.
3/4 anonim válasza:
Sok nagyon vallásos református menekült oda még az újkorban, szerintem ezért. Ez rányomja a bélyegét a gazdasághoz és a szexhez való hozzáállásukra is valamennyire.
4/4 anonim válasza:
Sok tényező miatt alakult így. Jópárat már leírtak előttem. Ami még eszembe jutott, az ateista Szovjetunióval (kommunizmussal, Keleti Blokkal, Kínával) való szembemenés miatt is propagálták a vallást a hidegháborúban, kiváltképp a republikánusok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!