Igaz, hogy Izraelben a zsidó gyerekeknek magyar nyelvet tanítanak?
Szerintem ez egy kitaláció.
A zsidók nem a semmiért ölnek ennyi pénzt Izraelbe meg.
Valóban hódítanak ,mindenütt befolyást akarnak szerezni, mindenütt ott akarnak lenni, de nem tanulnak magyarul és nem akarnak ideköltözni.
Emiatt kérdeztem
Te jó ég... Kérdező, nehogy már elhidd ezt a tömény marhaságot.
1. Molnár Oszkár nem azt mondta, hogy magyar nyelvet tanítanak a jeruzsálemi iskolákban, hanem még sokkal vadabbat: hogy magyar nyelven folyik a tanítás. Abszurd, hiszen ehhez a jeruzsálemi gyerekeknek nagyon komoly szinten kellene beszélniük a magyar nyelvet.
(Magyarországon vannak kéttannyelvű középiskolák, de ezekben sem az összes tantárgyat tanítják angol/német/francia/stb. nyelven; plusz általában van egy év nyelvi előképző is.)
2. A másik hamis állítás, hogy Magyarország a "leendő haza".
Nem tudom, mikor készült ez a riport; de nézd meg a feltöltés idejét: 2009.10.08.
Csaknem négy évvel ezelőtti tehát, és azóta sem jöttek azok a gyerekek.
Már évekkel ezelőtt is voltak ilyen hangok, miszerint a zsidó telepesek már elindultak Magyarország felé; érdekes, hogy még mindig nem értek ide. :D
(Most olvastam épp, hogy egy másik "rettegő", Csurka már '93-ban ezzel ijesztgette a jónépet.)
Nem szabad komolyan venni az ilyen embereket. Felelőtlen kijelentéseikkel aláássák a saját hitelességüket; normális ember egy-egy ilyen után még akkor is kétkedve áll hozzájuk, ha véletlenül igazat mondanak...
Elképzelhető, hogy a magyar származású zsidók magyarul tanulnak, de ez nem azt jelenti, hogy nagy tömegben elkezdenének Magyarországra költözni.
Vannak, akik Magyarországra költöznek, itt tanulnak/dolgoznak, de ők kevesen vannak.
A magyar állampolgárságot is egyfajta tartaléknak tekintik, illetve így EU állampolgárokká válnak, ami üzletileg, utazás, oktatás szempontjából sok előnnyel jár számukra.
Nyugat-Európa, de főleg az USA sokkal vonzóbb cél.
Ez se mai videó + Oszi se a legképzettebb ember.
Deeee
Ha azt nézem, hogy van egy csomó ország ami Izraelt nem ismeri el országként. Ode beutazni izraeli útlevéllel nem lehet. Ez alapján könnyen el tudom képzelni, hogy a magyar állampolgárság elnyeréséért magyarul tanulnak Izraelben. Az állampolgársághoz szükséges másik feltételt, a magyar felmenőt pedig felmutatni a zsidóknál nem nagy kunszt.
"Gondolkozz már egy kicsit, ha gyarmatosítani akarnak mi a fenének tartanák meg a nyelvünket a sajátjuk helyett? pont olyan rettegő vagy mint a másik oldalon a minden jobbosban a nácit látó egyének."
Itt az egyetlen rettegő te vagy. Előtted senki szóba sem hozott gyarmatosítást. A kérdés annyi volt:
"Igaz, hogy Izraelben a zsidó gyerekeknek magyar nyelvet tanítanak?"
Igen. Igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!