Most kiknek mi a célja Szírában, Irakban és a többi ilyen országokban, ahol folyik a háború?
18 éves vagyok, idáig nem igazán érdekelt a dolog, de most már nagyon is. Néztem videókat youtube-on is az ilyen háborús dolgokat és nekem egyáltalán nem tiszta ez az egész.
Arra lennék kíváncsi, hogy miért mennek oda az amerikaiak, az oroszok? Ennek a két Országnak ugyanaz a célja? Mi a cél?
http://www.youtube.com/watch?v=KdcNWW7sFyk
(Ez a videó egy éles tűzharcot mutat be, tehát 18 éven aluliak ne nézzék! Csak a rend kedvéért írom...)
02:27-nél ott egy civil(?) és ráköszönnek. Honnan tudják, hogy nem lövik majd hátba? Mivel egy csomó ilyen kinézetű ember is ott van és lövöldöz. Azok kik? Van Szíriában, vagy Irakban is hadsereg, azok mit csinálnak? Láttam olyan videót is, ahol ők rugdossák a civileket, tehát nem értem ezt egyáltalán. Most akkor az iraki, vagy szíriai hadsereg támadja az amerikai, vagy orosz katonákat? Azt tudom, hogy ezek a civilek megszokták őket támadni, de akkor azt nem értem, hogy egy Országban az ott élők és az Országban lévő hadsereg miért támadják egymást. Ekkora káoszt... Már én sem értem, mit írok, annyira bonyolult ez nekem. Legyen szíves valaki, aki érti mindezt a dolgot, hogy mi miért van, magyarázza el nekem. Nagyon megtisztelő lenne. Köszönöm előre is!
Akkor a szíriai hadsereg nem támadja az amerikaiakat és az oroszokat? Akkor kikkel háborúznak ott az amerikaiak?
Azért nem értem, mert ha Oroszország és Amerika is támogatja, akkor azért csak nem támadja egymást a 3 hadsereg. De akkor kikkel harcolnak? Civil felkelőkkel? És a szíriai hadsereg is megpróbálja a felkelőket visszaverni? Azért kérdezem, mert tényleg sok olyan videó van, ahol a szíriai katonák sorba állítják a civileket és csinálnak mindenfélét velük, még a legrosszabbat is megteszik általában.
Meg vannak olyanok, akiket Talibannak neveznek.
Akkor ők a felkelők?
Kedves kerdezo,
a kettes szamu valasz az, ami lenyegeben helyes. Persze a helyzet azert ennyire nem egyszeru.
Az arab vilagon (vagy akar a muzulman vilagon) BELUL rengeteg az ellentet. Muzulman orszagok, akiknek van olaja, meg olyanok, akiknek nincs. Vannak siitak es vannak szunnitak, akik egy kanal vizben folytanak meg egymast Vannak vilagiak es melyen vallasosak. Vannak ehenhalok es vannak olyanok, akiknek az autojuk aranybol van. Mas-mas a nagyhatalmakkal valo viszonyuk - szoval rengetek szal van az iszlamon belul, es ezek ossze-vissza keverednek.
Sziriaban es Egyiptomban foleg az a helyzet, amit a kettes valaszolo mond.
(A talibok egy szelsoseges muzulman csoport, akik sosavval ontik le a noket, ha fedetlen arccal mernek az utcara menni, borzaszto kegyetlen terroristak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!