Az USA miért érzi azt, hogy bármi bárhol történik a világban Amerika ügye és neki kell rendbe tennie? Nem veszik észre, hogy ez zavarja a világ többi részét?
09:35
akkor most döbbenj meg, sokkal több vagyok 16-nál, csak azért mert nem egyezik a nézetünk, még nem biztos ám h igazad van..
Na most akik írták, természetesen a demokrácia is egy maszlag, persze, tudom, ennyi erővel tessék itt van ez a díszes magyarország, itt talán demokrácia van? a nagy frászt ..
Szóval oké, akkro ám fűződjék hozzá érdeke, és legyen csak másodlagos szempont, attól még én tökéeltesen elégedett lennék, ha csak második szempontként rendet tennének, már amennyire ezt értelmezni lehet, de pl. az olyat mint írtam, megállítanák.
Aztán az is igaz amit a közvetlenül utánam író mond, valóban, sajnos nekik sem titkolt céljuk ám, hogy ny-európában terjeszkedjenek, ennek is valahogy véget kellene vetni, és ahogy mondod, az iszlám eleve eg ynagyon erőszakos vallás, nem csoda, hogy ott tartunk, hogy lassan rá akarják kényszeríteni elvileg tök normális ny-i országokra, az ész megáll, hogy ezt hagyják.
Baromira nincs bennem xenofobia, tudom h a négerekkel is goind van, a kínaiakkal is gond van, oké, na de amit ezek az iszlám "szent" nevében mvűvelnek egyre durvábban, na ennek véget kellene vetni, És ezek a szép szóból úgyse értenek, egyszerűen el kellene határoznia magát az Uniónak is, hog ykisöpörni a területéről az összeset, kész, ennyi. Tudom, drasztikus, de másképpen nem megy. Két hét haladék, aztán ha nem takarodnak haza az anyjukba, akkor a saját eszközeiket be lehet vetni, aztán felakasztani, ennyi. Ők is ezt teszik, úgyhogy gondolom számukra nem is lenne olyan meglepő megoldás. Egyébként le vagyok döbbenve miért védelmezik itt páran a sok eszementet ...
Ne haragudj, tudod akárhol járok ny-európában, a nagyvárosokban mindenhol arra panaszkodnak, hogy " a mocskos arabok" már megint mit művelnek, és tulképpen csak rablásokból meg a kábszerből élnek Madridban is, Barcelonában is, Párizsban is, tök mindegy, ezek dolgozni az életben nem is akarnak. És bizony hatalmas probléma, Spamyolországról konkrétan tudom, hogy a rengeteg marokkói elmebetegtől bármennyire is akarnak, nem tudnak megszabadulni, bár nem olyan rég hoztak egy teljes bevándorlási tilalmat ellenük, na ehhez képest mégis özönlenek akkor feketén. Csak nem mnenekülnek mert otthon nem érzik jól magukat? .... no comment, dehogynem.
Pontosan tudom, hogy Gibraltár körül megkockáztatják az átjutást kis vacak csónakokkal is, bár legtöbbször lebuknak, de mindegy nekik, mert még így is jobb, ha elkapják és bezárják őket annál, ami otthon van ... na talán ez jelent valamit nem?
Mindegy, egy a vége, az iszlám nagyon terjeszkedik, méghozzá erőszakosan, de azért jó lesz ám figyelni, mert már nálunk is van ám szervezetük, még honlapjuk is !!! Aztán nem ám azon kapjuk magunkat, hogy hops történik valami. Itt egyet lehet tenni, az Unió területéről kitenni őket de azonnal, az USA meg nyilván megoldja, ahogy ő akarja, valami hasonló módszerrel.
Oké, és szerintetek nem vicces az, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki már vagy két éve a szudáni "elnök" ellen (emberiség ellenes bűncselekményekért!!!), az meg vigyorogva járja a világot, konferenciáról konferenciára, és a jó isten nem akarja elkapni. Mégis mi van itt? Akkor ennyit ér a Nemzetközi Büntetőbíróság is .... Hozzánk ide kevés hír jut el, de aki olvas és képben van a témával kapcsolatban az tudja, hogy pl. Szudánban is tulképpen semmit nem kell elkövetnie valakinek ahhoz, hogy börtönben találja magát, ahol naponta agyonkínozzák, míg egy napon kampec neki. na most ez is rendben van ? Pedig mehetne oda az USA rendet tenni, hiszen van ott olaj, úgyhogy lehet akkor csak másodlagos eredmény a diktatúrájuk felszámolása, ilyen szempontból mindegy. Csak hát nem megy, mert az iszonyatos nagy energia meg pénz lenne, mindegy nem részletezem, baromi nagy ország, extrém körülmények stb, na de pont ezért tud az az állat a szép katonai majom-egyenruhájában vigyorogni, miközben kőrözés alatt áll.
Elfogadom azt is, hogy sokszor mondva csinált ok miatt megy, gazdsági érdekből, igen, valóban! Csak eddig olyan helyekre ment, ahol ennek megvolt ez a másodlagos következménye is.
Szóval ne haragudj, aki azt írta rólam, na én őt tartom 16 évesnek, agyilag mindenképpen, de elbeszélgetnék azért vele, mégis mivel mennyire van tisztában, egyáltalán képben ... Ahogy látom , egy az egyben ugyan olyan demagóg szöveget nyomsz akkor, csak más szemszögből. Nem ?
Szóval én szeretném megkérdezni, te honnan szeded az információidat ?? Sztem cseréld le a forrásodat, mert nagyon nem oké!
Meg az öcséd sem vagyok.
10:13
1, hát tudod azért az a nagy baj, hogy ezekkel nem igazán lehet dipl. úton elintézni semmit, ez nem kultúrnép sajnos, a szóból nem igazán értenek, tehát tudok róla igen, csak az a baj h eleve veszett ügy ...
2, Még hogy aktuális téma ... na igen évek óta aktuális téma, mégis évek óta semmi se történik. tudom h egy rendszert nem lehet csak egy elmebeteg kiiktatásával helyre tenni, de itt kellene kezdeni valahol, mellesleg korántsem olyan egységes rendszer, a problémák egy része épp innen adódik, szal e tekintetben ez egy könnyebbség, ha a fejet elmozdítják, lehet h sok minden változna. ha te is tudsz róla, akkor nem is szövegelek tovább, tudod jól mi megy Szudánban pl. Csakhogy egy a vége: semmi foganatja nincs a nemzetközi szervezetek általi xcarakodásoknak, mert ez már az, bocsánat. Itt a jó példa, nemzetközileg elítélték és kőrözik? Oké, akkor 150 vadászgéppel irány oda és szétverni a helyét, ill. addig amíg el nem kapják, sajnos tudja is, hogy félnie kell, és elég jó bunkerei vannak, tudom, de azért semmi se lehetetlen. Lényeg h érvényt kellene szerezni valahogy a nemzetközi döntéskenek, mert így csak amolyan showhivatalok akkor. Így akkor rám is holnap kiszabhatnak 25 évet emberöklésért, na de miért érdekeljen engem? Én ugyan nem megyek sehova, és hagyjanak békén, mert nekem megvan a külön eszmerendszerem, és abba ez belefér, szal ne akarja senki megmondani nekem, mi a helyes.
3, Én azért nem gondolom, h mindeért az USA-t utálják, ...tény, hogy vannak disznóságai, de sztem hidd el, sok ország lenne az USA helyében. Most hagyjuk mi miért és miket kreáltak és kreálnak ürügyként, persze, tudom, oké, ez van, de mint említettem, azért van emellett egymásodlagos haszon is.
4, Igazad van, nem lehet a demokráciát kikényszeríteni, de azt ki lehet, hogy amíg az szépen alakulgat a nagy semmibe (csak mert ilyen országokban ez soha nem is fog kialakulni, hát ne viccelj, még itt sincs, akkor mit várunk azoktól az állatoktól? szóval ez igaz), addig is szépen katonai erővel ki lehet kényszeríteni, hogy betartsanak bizonyos normákat.
5, Elhiszem neked mi megy Iraqban és Afganisztánban ... oké, tudom én is, de azért a korábbi helyzettel összehasonlítva ???
6, Ezt is tudom oké, érdek és érdek .. igen. Csak arról beszéltünk, ha már az USA magára vette ezt a világ rendőrsége szerepet, akkor ilyen elvetemült helyekre betehetné a lábát. Mellesleg sem Irán sem Szudán nem lenne annyira érdek nélküli sztem. Abszolút nem!
7, Egyetértek ezzel is, van egy NATO, így van, annak kellene elsősorban cselekdnie, kollektíven, de lagymatag az is. Ettől függetlenül az USA szerepét, aktuális helyzetét kár tagadni, függetlenül attól, h efyetértünk vele vagy sem.
8, Tudom azt is h milyen egy átlag-amerikai. Az valami horror egy intelligensebb ny-európai számára, csak ez amolyan izgi módon értelmezendő, mert egyszerre van jelen a hihetetlen nagy fokú debilitás, és Európáról se tudják h egy ország vagy egy kontinens vagy mi az, meg egyszerre egy világhatalom is, és egy nagyon másképpen értelmezett életfelfogás. Na nem véletlen, hogy olyanok amilyenek, és az átlag-debilitás ellenére mondom ezt! Az a vicc, hogy ők a hatalmas debilségükkel baromi jól elvannak, csak nagy különbség van, mert civilizáltan. Nem hiába indult ez anno a szabadság földjeként, ennek a mentalitásnak manapság is érezhető jelei vannak.
9, Ennek ellenére nem az átlag embernek (aki egy McDonaldsban sajtburgereket tesz össze) kell döntenie mondjuk "rendtevési", beavatkozási kérdésekről, jó tudom, mielőtt mondanád, ami mindig gazdasági érdekhez kapcsolódik, igen.
10. Előzővel kapcsolatban: látod milyen érdekes, ott van Haiti pl, vagy sztem nyugodtan a közép-amerikai bábkormányokat ill báb-országokat is ide lehetne sorolni, nagyon sok haladóbb gondolkodású történész már úgy közelíti meg a kérdést, hogy egyszerűen nem is annyira objektív a dolog, képletesen hogy hány csillag van az USA-zászlón, hiszen akkor gyakorlatilag Haitivel mi a helyzet? Panamával mi a helyzet? Sokan nyugodtan besorolnák külön tagállamként ezeket is, és abszolút jogosan. Úgyhogy hát 50-55 ... na jó kérdés.
11, Hát ha Szudán lenne egy 58-dik, sztem nemnagyon bánná azt senki, jó ez már elkalandozás, nyilván nem ilyen mélységekben, de olyanban mindenképpen, hogy azért pár anyahajót és pár tíz vadászgépet oda küldhetnének, mert ezekkel a diplomácia NEM MŰKÖDIK !Röhögnek a markukba, hogy a hülye yenki mit veri a nyálát. És akkor végül tudod mi a legnagyobb baj? Hoyg sajnos hatalmas támogató táborra találnak, ezért mernek olyan nagyarcúak lenni, éppen erről beszéltünk, az iszlám sajnos nem csak egy vallás, nyugodtan nevezhetjük államformának is tulképpen, és ezek az elmebeteg országok viszont feltétel nélkül támogatják egymást. Iszonyú nehéz valamit elérni, ettől függetlenül még el kell.
12, És kíváncsi vagyok hány év kell ahhoz, hogy magához térjen a világ, majd amikor minden épelméjű országot is már a muszlimok irányítanak (ha egyáltalán már nem késtünk el ezzel ...), de mindenesetre továbbra is azonnali feladatnak látnám az arabok kisöprését az utolsó szálig. Menjenek szépen a gyönyörű iszlám ökörségeik közé, és imádkozzanak Allahhoz, de Nyugatra ne piszkítsanak be.A Ny se normális, hiszen azért legtöbbhelyen van egy adott életszínvonal, van egy adott kultúrális színvonal, vannak szabadságjogok, na most mindezt veszélyeztetni hagyjuk, csak mert ... ???? miért ??? Ezeknek pedig a bevallott szándékuk, hogy a bűnös Nyugatot meg kell téríteni ... na azt remélem én már nem érem meg.
Okés, én lezárom, egy soha véget nem érő, nagyon összetett kérdés ez, de véleményem szerint, a kérdés lényegére visszatérve, nagyon jól van ez így, pontosabban, én még nagyon gyengének tartom az USA jelenlegi világrendőri szerepvállalását. És még sajnos egyre gyengül és gyengül.
Hát kíváncsi lennék, vajon miben nincs igazam ...
Azért érzi ezt, mert így hódít, diszkréten, csendben segítségnek álcázva.
Csak éppen mindenhol hagy egy pár gyárat, ahol az őslakosok zöme bagóért dolgozik és exportálja a gyár termékeit. Viszi az olajat haza... ilyesmik.
Mellesleg "történést" ő maga is tud generálni, ígyhát oda megy ahová csak akar.
És hogy nem veszik észre, hogy ez mást zavar?
De. Tudják és nyugodtan folytatják és mivel elvileg vezető hatalom, nem nagyon szól be senki nekik.
Láttam valahol ilyet, hogy ha mindenki amerikai módon élne, a jelenlegi fogyasztás, termelési technológia stb mellett, akkor 4 db Föld bolygóra lenne szükségünk.
Így a jueszé kormánya, hódítóútra indult egy pár helyre, hogy jóléti, alvó, butácska alattvalóinak eme igényét kielégítse, hiszen ha fellázad ellenük a komplett népesség a hiány miatt akkor bebukják + totál kontrollt akarnak valószínűleg, mint minden nagyhatalom a történelem során szinte.
Oszt valahogy így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!