A csehek szeretik a magyarokat? Jobban mint a szlovákokat?
Jó jó, de a kérdező nyílván általánosságban kérdezte...
Ahogy tapasztaltam, semmi bajuk nincs velünk... szlovákokat meg a "kisöccsük"-nek tekintik, talán ez a legjobb szó :)
Bár egyszer láttam egy cseh nőt nagyon feldühödni, amikor azt akarták neki "bemagyarázni" hogy a Skoda, Kofola, meg Studenska csoki tulajdonképpen szlovák márkák :)))
A közös történelem révén semmiképp sem szeretnek minket jobban, mint a szlovákokat. A határmenti csehek konkrétan testvérként tekintenek rájuk, a Prága környékeiek "csak" szimpatizálnak velük. Rengetegen járnak át egymáshoz egyetemre, dolgozni, stb. .
Velünk meg nincs bajuk, átlagos, jó hozzáállás.
Gyerekként, és sok ismerősöm járt Cseho.-ban. Nagyon kedvesek voltak. Egyszer pár hete találkoztam egy cseh turistával, aki nem győzködött dicsérni, hogy milyen szép Budapest. Tetszett neki a Budai Vár meg a Parlament. Mondtam neki, hogy nekem is tetszett Prága, és, hogy soha nem tudom kiverni a fejemből a szép hidakat meg az óratornyot :)
Egyébként, a szlovákokat tudtommal egész Európa utálja, mert nagyon ellenszenvesnek tartják őket. Tesóm kint dolgozott Angliában és ezt mondták neki a kollégái, akik különböző nemzetiségűek voltak. Nekem meg a tesómnak nincs bajom velük, mert tudjuk, hogy akadnak rendes szlovákok is. Volt, aki Slotát utálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!