Miért utálnak minket ennyire a szomszédaink?
"És könyörgöm, ne a kurucot meg a barikádot olvasgassátok, hanem légyszíves menjetek fel végre egy hungarista portálra"
Érdekes állatfajták gyűlnek össze ezen az oldalon :)
"Nehéz megérteni gondolom hogy a jobbik nem hungarista,a hungarizmus meg nem egyenlő a nacionalizmussal."
Kicsit sem nehéz megérteni. Ezek az "eszmék" kb. a faék bonyolultságával bírnak.
Baromi egyszerű, mert a románok, tótok meg még a bagázs többi tagja aki a környéken lakik eleinte magyar, majd osztrák-magyar elnyomás alatt élt.
Aki korábban azt írta, hogy a monarchia mennyire kisebbségbarát volt, na az nézzen ennek a dolognak jobban utána. A monarchiában már a 18. század óta komoly gondot okoztak a kisebbségek és minden eszközt bevetettek az ERŐSZAKOS beolvasztásra és a rendfenntartásra.
És ezt ugyan nagyon fáj magyarként kimondanom, de a Trianonnál elcsatolt területek (mely ugye az ország 2/3-a volt) 70%-ában a magyarság aránya nagyon alacsony volt, kb. 30% alatti és minden valószínűsége meglett volna, hogyha '19-ben nem csatolják el nagyhatalmilag akkor a meggyengült magyarország NEM Tudta volna megtartani azt, mert a helyi kisebbségek egyszerűen fellázadtak volna és kikiáltják sajátjuknak a területeket.
Tudom, hogy rég tetted fel a kérdést, de érdekesnek találtam egyesek válaszait, főleg az a skandinávos dolog.
Sajnos, sok szomszédos ország nincs jóban a másikkal, de azért vannak kivételek. Én magyar létemre sosem utáltam a szlovákokat, a románokat vagy a szerbeket. Engem úgy neveltek fel, hogy nem lehet utálni valakit a származása meg a történelmi és politikai háttér miatt. Az a legnagyobb baj, hogy vannak olyan emberek, akik nincsenek rendesen felnevelve a szülei által, ezért rossz kép alakulhat ki másokban.
Tegyük fel például, hogy egy első osztályos gyerek úgy ismeri meg a tanárokat, hogy nem túl kedvesek, kivételeznek valamelyikkel, igazságtalanok. Emiatt az vésődik bele az agyába, hogy a tanárok utálatosak. Érdekes, hogy a gimiben vagy a továbbképző iskolákban több a kedves és igazságos tanár, mint az általános iskolában. Egy ismerősömnek a lánya tanár akart lenni, de lemondott erről. Hogy miért? Mert rossz emlékei vannak az első négy évfolyamból, hogy 1 kivételével minden tanár hülye.
Tudom, hogy nagyon nehéz megbékélniük egymással az embereknek, de szeretném, ha egyszer s mindenkorra vessünk véget ennek a hülye és értelmetlen gyűlölködésnek. Ami elmúlt, az elmúlt. Ha egy politikus szidja egy másik ország vezetőjét, őt kell hibáztatni, nem a népét!
Bevallom, hogy az amerikaiakra mérges voltam egyszer a gazdasági válság kialakulása miatt, de rájöttem, hogy nem mindenki tehet erről. Tényleg ne az ártatlanokat hibáztassuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!