Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért utálnak minket ennyire...

Miért utálnak minket ennyire a szomszédaink?

Figyelt kérdés
Pl. a youtube-on nincs olyan magyarországos film, amibe nejönnéne pár szerb, szloták, és román, aki elkezd "HunGAYria"-zni vagy az dumálni hopgy " Mongols, mongols..." avagy " mongoloids" "rohadt madjarok" s barátai. Mittetünk hogy ez érdemeljük?
2009. okt. 11. 16:44
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
80%

"És könyörgöm, ne a kurucot meg a barikádot olvasgassátok, hanem légyszíves menjetek fel végre egy hungarista portálra"

Érdekes állatfajták gyűlnek össze ezen az oldalon :)

2009. okt. 29. 18:48
 22/25 anonim ***** válasza:
56%
Ja, gondolom miért írtad, fogadok hogy te is kevered a radikális nacionalizmust a hungarizmussal. Nehéz megérteni gondolom hogy a jobbik nem hungarista,a hungarizmus meg nem egyenlő a nacionalizmussal.
2009. okt. 29. 21:20
 23/25 anonim ***** válasza:
77%

"Nehéz megérteni gondolom hogy a jobbik nem hungarista,a hungarizmus meg nem egyenlő a nacionalizmussal."

Kicsit sem nehéz megérteni. Ezek az "eszmék" kb. a faék bonyolultságával bírnak.

2009. okt. 30. 10:02
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Baromi egyszerű, mert a románok, tótok meg még a bagázs többi tagja aki a környéken lakik eleinte magyar, majd osztrák-magyar elnyomás alatt élt.

Aki korábban azt írta, hogy a monarchia mennyire kisebbségbarát volt, na az nézzen ennek a dolognak jobban utána. A monarchiában már a 18. század óta komoly gondot okoztak a kisebbségek és minden eszközt bevetettek az ERŐSZAKOS beolvasztásra és a rendfenntartásra.

És ezt ugyan nagyon fáj magyarként kimondanom, de a Trianonnál elcsatolt területek (mely ugye az ország 2/3-a volt) 70%-ában a magyarság aránya nagyon alacsony volt, kb. 30% alatti és minden valószínűsége meglett volna, hogyha '19-ben nem csatolják el nagyhatalmilag akkor a meggyengült magyarország NEM Tudta volna megtartani azt, mert a helyi kisebbségek egyszerűen fellázadtak volna és kikiáltják sajátjuknak a területeket.

2010. jan. 12. 01:25
 25/25 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy rég tetted fel a kérdést, de érdekesnek találtam egyesek válaszait, főleg az a skandinávos dolog.

Sajnos, sok szomszédos ország nincs jóban a másikkal, de azért vannak kivételek. Én magyar létemre sosem utáltam a szlovákokat, a románokat vagy a szerbeket. Engem úgy neveltek fel, hogy nem lehet utálni valakit a származása meg a történelmi és politikai háttér miatt. Az a legnagyobb baj, hogy vannak olyan emberek, akik nincsenek rendesen felnevelve a szülei által, ezért rossz kép alakulhat ki másokban.

Tegyük fel például, hogy egy első osztályos gyerek úgy ismeri meg a tanárokat, hogy nem túl kedvesek, kivételeznek valamelyikkel, igazságtalanok. Emiatt az vésődik bele az agyába, hogy a tanárok utálatosak. Érdekes, hogy a gimiben vagy a továbbképző iskolákban több a kedves és igazságos tanár, mint az általános iskolában. Egy ismerősömnek a lánya tanár akart lenni, de lemondott erről. Hogy miért? Mert rossz emlékei vannak az első négy évfolyamból, hogy 1 kivételével minden tanár hülye.

Tudom, hogy nagyon nehéz megbékélniük egymással az embereknek, de szeretném, ha egyszer s mindenkorra vessünk véget ennek a hülye és értelmetlen gyűlölködésnek. Ami elmúlt, az elmúlt. Ha egy politikus szidja egy másik ország vezetőjét, őt kell hibáztatni, nem a népét!

Bevallom, hogy az amerikaiakra mérges voltam egyszer a gazdasági válság kialakulása miatt, de rájöttem, hogy nem mindenki tehet erről. Tényleg ne az ártatlanokat hibáztassuk.

2013. jún. 28. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!