Az Unió területén én nyugdíjasként bárhol letelepedhetek hátralevő éveimre?
Figyelt kérdés
Spanyolország déli részén szeretnék, és úgy tudtam ennek ninmcs semmi akadály így az Unióban, aztán meg a gyakorlatban dehogy nincs. nem adják ki olyan könnyen a tartózkodási engedélyt (kártyát) és meg kell indokolnom, miért is ott akarok élni. Szerintetek ez normális így? nem arról lett volna szó, hogy szabadon mozog / él az ember az Unión belül?2009. szept. 28. 16:05
11/13 anonim válasza:
Ezen a lapon minden kérdésedre választ találsz. Országonként lehet lekérdezni a munkavállalásra, költözésre, letelepedésre vonatkozó infókat. Nem mindent találsz meg magyar nyelven, de ha más országban akarsz élni feltételezem, hogy elboldogulsz vmilyen idegen nyelven.
12/13 A kérdező kommentje:
Igen, igen, a nyelv az nem gond, majdnem anyanyelvi szinten megy, meg tanultam is anno náluk éveket, na tehát nem eza probléma.
Köszi, megnézem a linket, csak amíg ők maguk se tudják pontosan, meg a nagykövetség is 8 félét beszél, ahányszor felhívom őket, na nem is tudom mit reméljek. de azért köszi!
2009. okt. 3. 07:11
13/13 anonim válasza:
Elvileg bárhol letelepedhetsz kérdés hogy elég lesz e a megélhetéshez a nyögdíj amit kapsz majd..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!