Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az Unió területén én nyugdíjas...

Az Unió területén én nyugdíjasként bárhol letelepedhetek hátralevő éveimre?

Figyelt kérdés
Spanyolország déli részén szeretnék, és úgy tudtam ennek ninmcs semmi akadály így az Unióban, aztán meg a gyakorlatban dehogy nincs. nem adják ki olyan könnyen a tartózkodási engedélyt (kártyát) és meg kell indokolnom, miért is ott akarok élni. Szerintetek ez normális így? nem arról lett volna szó, hogy szabadon mozog / él az ember az Unión belül?
2009. szept. 28. 16:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

[link]

Ezen a lapon minden kérdésedre választ találsz. Országonként lehet lekérdezni a munkavállalásra, költözésre, letelepedésre vonatkozó infókat. Nem mindent találsz meg magyar nyelven, de ha más országban akarsz élni feltételezem, hogy elboldogulsz vmilyen idegen nyelven.

2009. szept. 30. 11:29
 12/13 A kérdező kommentje:

Igen, igen, a nyelv az nem gond, majdnem anyanyelvi szinten megy, meg tanultam is anno náluk éveket, na tehát nem eza probléma.

Köszi, megnézem a linket, csak amíg ők maguk se tudják pontosan, meg a nagykövetség is 8 félét beszél, ahányszor felhívom őket, na nem is tudom mit reméljek. de azért köszi!

2009. okt. 3. 07:11
 13/13 anonim ***** válasza:
Elvileg bárhol letelepedhetsz kérdés hogy elég lesz e a megélhetéshez a nyögdíj amit kapsz majd..
2009. okt. 16. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!