Ha valaki nyugdíjasként elköltözik egy Európa Unión kívüli országba, milyen lehetősége van, hogy hozzájuthasson az itthoni nyugdíjához?
Figyelt kérdés
Egyéb fórumokon csak eu-s országot találtam, az meg nem jó. Nem "luxusmamáról" van szó, hanem külföldre vinném anyukámat, mert egyedül maradt, rajtam kívül senkije nincs már, és nem akarom/tudom itt hagyni.
Ott viszont nem lenne egyedül. ...Egyszerűen nincs más lehetőségem. Akkor elveszítené a nyugdíját? Vagy esetleg létezik-e valami működő átutalási rendszer?:.. Kérem, aki tud, segítsen....
2011. aug. 28. 21:55
1/3 anonim válasza:
Apukam is nem EU-ban elt,es Eu-s nyugdija volt.Ahonnan kapja a nyugdijat,be kell küldeni az uj banki adatokat es mar oda is fogja kapni.Vagyis legelöször az uj orszagban bankszamlat kell nyitni(gondolom igy mondjak,vagyis Giro Konto),es ezt az adatokat elküldeni.
2/3 anonim válasza:
Masik lehetöseg,valaki,ismerös, csaladtag felveszi a nyugdijat,(bankszamla csere,esetleg felhatalmazas)es tovabbküldi a mamanak.
3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat!!!! Nagyon hasznosak!!!!!!
2012. máj. 20. 13:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!