Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Csehország hogyan viszonyul...

Csehország hogyan viszonyul az elűzött 3 millió némethez? Miért nem fizetnek kárpótlást és kérnek bocsánatot?

Figyelt kérdés

Az logikus, hogy nem szeretnének kárpótlást fizetni.

De Németország mára már megerősödött, akárcsak a zsidók, így ők is ki tudnák kényszeríteni a kárpótlást.

2013. ápr. 15. 19:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Magyarországról is elég sok svábot telepítettek ki. Helyükbe pedig csehországi magyarok jöttek.
2013. ápr. 15. 19:11
 2/13 anonim ***** válasza:

" ki tudnák kényszeríteni a kárpótlást"

Nehogy már!

2013. ápr. 15. 19:41
 3/13 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább a németek köszönnék meg.
2013. ápr. 15. 19:44
 4/13 anonim ***** válasza:
Mert a németek nem olyan pofátlanok, h 70 évig (és még ki tudja meddig) folyamatosan követeljék maguknak a kárpótlást.
2013. ápr. 15. 20:14
 5/13 MolotovPunk ***** válasza:

Erre elég logikus a válasz azt hiszem. :)

Azért nem követelik,mert nem kell nekik.

A német munkás tízszer jobban él a cseh munkáshoz képest,így aztán az akkori csehországban élő németek és gyerekeik unokáik szerintem jobban örülnek annak,hogy Németországban élnek már és nem Cseheknél.

Szerintem ma már nem is nagyon foglalkoznak ezekkel a dolgokkal.

2013. ápr. 15. 23:11
 6/13 mustafa33 ***** válasza:
Molotov, te hülye vagy.
2013. ápr. 16. 00:52
 7/13 mustafa33 ***** válasza:
Egy ember akit kiűzetk otthonából, ráadásul olyan módon ahogy azt a csehek csinálták (a csehek módszereikben semmiben nem maradtak el német példától, sőt túltettek rajtok, erőszakoltak, kínoztak, gyilkoltak), soha nem fog úgy gondolni meghurcolására, kiűzetésére, hogy azáltal jobban járt. A deportált magyarok (akiket marhavagonokban vittek télen oda) mondták, hogy olyan házak voltak ott, ahol az asztalon volt a kiszedett ebéd..., azokat fosztogatták a bevonuló csehek, vagonszámra küldték haza a bútort a szlovákiai cigányok is akik szerezni mentek a szudétákra. A szudétaföldi tömegsírokról senki nem beszél, a folyóka lőtt nbémetekről sem. Kivétel a Přerovi mészárlás, ahol a Dobsinai németeket és magyarokat lőték halomra. Ezekről csak Sidonia Dedina, Beneš a likvidátor c. könyvében olvashatsz.
2013. ápr. 16. 01:04
 8/13 mustafa33 ***** válasza:
2013. ápr. 16. 01:08
 9/13 MolotovPunk ***** válasza:

Biztos meséltek az öregek gyerekeiknek a csehországi szörnyű élményekről.Én egyébként mondanivalómat a gyerekeikre és unokáikra írtam inkább.Jobban jártak,hogy most németben élnek és nem a régi helyükön.

Egyébként tisztában vagyok azokkal a dolgokkal,amiket le írtál,mert pár éve olvastam róla.

2013. ápr. 16. 01:15
 10/13 anonim ***** válasza:

Bármennyire is brutálisan álltak bosszút a csehek a szudétanémeteken, azt el kell ismerni, hogy a cseh-német problémát egyszer és mindenkorra megoldották vele.

Egy országban nem tudtak együtt élni, Csehország etnikai alapú kettéosztását (München 1938) maga Hitler rúgta fel, én ezek után megértem a cseheket, hogy véglegesen le kívánták rendezni ezt a problémát. A megoldásuk pedig hosszabb távon hatékonynak bizonyult.

2013. ápr. 16. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!