Togon és Kamerunon élnek németek?
( Togoban, Kamerunban :) )
Kizárt. Ezek az országok csak rövid ideig voltak német gyarmatok, utána elvették a németektől a franciák és az angolok. Togo hivatalos nyelve a francia, Kameruné pedig a francia és az angol.
Namíbiában él egy jelentősebb német kisközösség.
Szerintem Namibián kívül nem nagyon van számottevő német kisebbség Afrikában.
Jó biztos vannak bevándorlók Dél-afrikában, meg máshol is (olvastam hogy a fehér farmerek között vannak németek) de szerintem ez elenyésző.
Ezek trópusi területek, esőerdők voltak, a német gyarmati idők alatt sem éltek itt német telepesek, csak pár ezer katona.
Namíbiában 1914-ben 11 ezer német telepes élt, a háború után a legtöbben elhagyták az országot, ma már csak pár százan vannak.
"ma már csak pár százan vannak" - Talán kicsit többen. Vagy 2011 óta ez 20ezer ember mind lelépett?!
"Heute (Stand 2011) leben in Namibia circa 20.000 Namibier mit Deutsch als Muttersprache"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!