Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek mi lesz ha Észak-K...

Szerintetek mi lesz ha Észak-Korea kilövi az atomot/rakétákat?

Figyelt kérdés
azon gondolkozom amióta ki lett jelentve a hadiállapot hogy ha kilövi az atomot/rakétákat akkor nekünk ebből lesz-e valami problémánk vagy arra van esély hogy mi is kapunk rakétát?

2013. ápr. 4. 21:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%

Még kilövés előtt megsemmisítik őket az amerikaiak.

Ha nem ment el minden eszük és nagyon háborúzni akarnak, akkor egyetlen reális esélyük, hogy bár örökre az ördöggel azonosítsák őket - észak-koreai vezérkart - de legalább valami sikert könyveljenek el, akkor Szöult lövik, de kétséges, hogy atomfegyvert be tudnák e vetni. Az tényleg csak arra jó, hogy ha megtámadják őket, akkor ha már úgy is vége, akkor magukkal visznek pár tízezer embert még a halálba, és saját földjükön robbantják fel.

2013. ápr. 4. 22:03
 2/13 anonim ***** válasza:
89%
Ha kilövi, negyed órán belül sivataggá bombázzák.
2013. ápr. 4. 22:03
 3/13 anonim ***** válasza:
93%

Én úgy gondolom, hogy komoly problémát okoz a kilövésben az, hogy nincs is mivel kilőni :) Vagyis lehet, hogy van, de az alighanem egy sz"r és nem sokat ér. Szerintem ne aggódj.

És egyébként azt is kétlem, hogy permetezőgépekkel komoly csapást lehet mérni a déliekre.

2013. ápr. 4. 22:07
 4/13 A kérdező kommentje:
most a szemem elé tettem, hogy ugye észak lefőbb szövetségese Kína gondolom Kína nem szeretné magát a földel egyenlővé tenni de nem értem hogy miért feszíti a húrt azzal hogy atommal fenyeget de a Kubai atomból se lett semmi de azért nagyon kiváncsi leszek hogy mi lesz a kimenetel:D de nem értem hogy miért kellett kicsapni a balhét mert B-2 Spirit túl közel repült a határhoz.. erről vélemény?:)
2013. ápr. 4. 22:17
 5/13 anonim ***** válasza:
87%

Nem vetnének be atomot első csapásként, azonban ha tényleg háborút akarnak (ami elég valószínűtlen) akkor először elkezdik lőni Szöult majd bevetnek valamilyen biológiai vagy vegyi fegyvert (akár pestist vagy feketehimlőt).

De nem lesz háború mert csak segélyt akarnak és Kim Dzsong Un megakarja mutatni, hogy ki az úr Észak-Koreában egy-két tábornoknak.

2013. ápr. 4. 22:36
 6/13 A kérdező kommentje:
pedig Kim Dzsong Un csak 1 "kisfiú" a többi nagy vezető között nem értem miért jó ez neki hogy a világót "veszélybe" sodorja.
2013. ápr. 4. 22:42
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól tudom a KNDK-nak csak közepes hatótávolságú rakétái vannak, azzal meg olyan 3-4e kilóméteres körben jelent csak fenyegetést. De nem kizárt, hogy van a tarsolyában interkontinentális rakéta is (ami nem zuhan le félúton:)).

Hogy mennyi az esélye egy valódi fegyveres konfliktusnak, nehéz megbecsülni per pillanat. Néhány napon belül tisztábban látunk majd. Jelenleg mindenki Kína reakciójára vár. Ha Kína nem hátrál ki a KNDK mögül akkor valószínű, hogy szépen mindenki visszaül a tárgyalóasztalhoz. Ha Kína kihátrál és észak nem enged, akkor folytatódik a 60 éve szünetelő háború, de kegyetlen egy mészárlás lesz, tekintve, hogy a KNDK hadserege hatalmas hadi potenciált képvisel. Lehet viccelődni a minimális felszereltséggel, de a másfél millió katona az másfél millió katona... Plusz a szintén hatalmas haditengerészet és az ugyancsak hatalmas föld-levegő rakéta rendszer.. Ha irakkal 10 évig szerencsétlenkedtek a jenkik, itt minimum 20-ig fognak.

2013. ápr. 4. 23:07
 8/13 Canopus ***** válasza:
89%
Ne aggódj emiatt, csak az üres pofázás megy... Egy rakétát vezényeltek át eddig, nem gondolod, hogy csak ezzel támadnának?!
2013. ápr. 4. 23:20
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem atomvillanás.
2013. ápr. 5. 04:58
 10/13 anonim ***** válasza:
49%

"nem értem hogy miért kellett kicsapni a balhét mert B-2 Spirit túl közel repült a határhoz"

Azért te sem örülnél, ha egy ellenséges állam, a legmodernebb csapásmérő fegyverével a határod közelében keringene. Ez olyan, mint ha a szovjetek a Mexikói-öbölben próbálták volna ki a 80-as években az Akula tengeralattjáróikon a rakétaindítást.

Ezt egy magát komolyan vevő - az mindegy, hogy más mit gondol - állam nem hagyhatja szó nélkül. Itt inkább az amerikaiak meggondolatlansága látszik.

2013. ápr. 5. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!