hamarosan kitörhet 3. világháború, már csak napok kérdése!
koreából mindenhova ki fog terjedni!
Egyre nagyobb a valószínűsége a háborúnak, de ebből 100%, hogy nem Észak-Korea fog győztesként kikerülni.
Egyrészt Dél-Korea sokkal fejlettebb, egymagába is lenyomná Északot, plusz akkor ott az USA. Kína sem állna Észak-Korea mellé, miért is lenne az érdekük, hogy kis "családi vállalkozási diktatúra" miatt háborúba keveredjen az USA-val.
Egyébként őszintén szólva nem értem, hogy Észak-Korea miért akar háborút. Mert háború esetén igen nagy a valószínűsége, hogy bizony a rendszerük összeomlik. Vagy netalántán így is roskadozik, és szerintük ez "szép" befejezés lenne?
Észak-Korea katonai ereje (a civil lakosságra értem) egy nagy 0. Ki vannak éhezve szegények, nyomorognak, elavult fegyverekkel, szemben a csúcstechnológiás jól képzett Dél-Koreai hadsereggel.
Jah, és északnak ha van is atombombája, nem fogja használni, mert sivataggá lőnék válaszul Észak-Koreát.
Egy szó mint száz, ha Észak-Korea valóban háborúzni fog, akkor akkor vehetjük ezt kb 99% eséllyel egy ottani rendszerváltásnak.
"hamarosan kitörhet 3. világháború, már csak napok kérdése!
koreából mindenhova ki fog terjedni!
A válasz 66%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 28%-ban hasznos válaszokat ad"
A magadfajták mondták ugyanezt az Izrael-Libanoni háborúnál, Szíriánál, Líbiánál, Egyiptomnál, stb stb stb. Nem unjátok még? SENKINEK SEM érdeke a világháború (se Oroszo.nak , se Kínának, se az USA-nak stb).
Kérdező: szerintem lesz háború, de hogy meddig fog elmenni Észak-Korea azt nem tudni. Régebben is volt hasonló, akkor is megfélemlítésnek szánták.
"Egy szó mint száz, ha Észak-Korea valóban háborúzni fog, akkor akkor vehetjük ezt kb 99% eséllyel egy ottani rendszerváltásnak."
Ilyen alapon állíthatjuk ezt az usára is, holnaptól rájuk köszönt a kommunizmus.
Valószínű hogy Észak-Korea sem akar háborúzni, csak mivel most rájuk figyel az világsajtó könnyedén kiharcolhatnak maguknak valamilyen megállapodást. PL. ÉK exportálhatna termékeket DK-ba, vagy az USA-ba... vagy esetleg az Észak-Koreai von nemzetközileg is elfogadott legyen
Nem hülyék azok sem, nehogy azt higgyétek!
"Ilyen alapon állíthatjuk ezt az usára is, holnaptól rájuk köszönt a kommunizmus."
Nem így értettem.
Észak-Koreában hiába nagy az agymosás, sokan rájöttek azért, hogy a rendszer amibe élnek rossz, de nem tehetnek semmit ellene. Pl Kimdzsong Il temetésén is mindenki a szomszédját nézte, mert feljegyezték azt, aki nem sír. (persze voltak tényleges gyászolók is)
Ha most Észak-Korea elindít egy háborút, és mondjuk betörnek valahogyan Dél-Koreába, akkor szerinted mi lesz a nyomorgó népből összeállított hadsereg első benyomása? Hogy átverték őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!