Ha megúnnák észak-korea hülyeségét a nagyhatalmak, hány óra alatt húznák nemi szervre a rezsimet az usa és társaik?
A gond az, hogy nem tudhatják biztosan az amcsik, hogy nincs-e É-Koreának interkontinentális hordozója egy laza atomtöltettel. Ezért nem rohanhatná le simán őket. A másik, hogy az USA nemzetközi megítélése eléggé meg van tépázva, és ha a fölldel teszik egyenlővé az egész országot, talán többet vesztenek, mintha békén hagyták volna őket. Szerintem hosszú kostólgatás lenne, és utána néhány célzott csapás. Hosszabb háborút nem akana az USA, tanult Vietnamból. :)
De ha csak simán a katonai erőt nézzük, szerintem egy-két héttől egy-két hónapig terjedne a harc, attól függően, mennyire akarják kímélni a lakosságot. Nehezebb lenne, mint a közelkeleti sivatagi műveletek, de a végeredmény kb. ugyanaz lenne. (Ha Korea nem enged el egy rakétát pl. Seattle felé!)
Az USA-nak nincs pénze erre.
Az afgán , iraki bohóckodás is nem kevésbe került nekik.
Még pár ilyen háború és bedőlne a gazdaságuk.
A 13:19-es link szerintem pszichikai hadviselés. Ugyanazt próbálják, mint R.Reagan a Szovjetúnióval. Kicsit lökött banda, de ennyire ők sem hülyék. :D
Folyamatos nyomás alatt akarják tartani a nyugatot, és egyébként tényleg nagyon nagy pénzeket emészt föl az USA-ban a készenlét. Amúgy is több fronton kell fenntartaniuk az egyensúlyt. Ott a közelkelet, és most már lassan a távolkelet is. Jól tudja a kis koreai, hogy az USA nem fogja ezt évtizedekig bírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!