Mit gondoltok Lengyelországról?
Én itt lakom vagy 14 éve. Ebből 7 évet nem találtam melót, 3 gyerekkel ezt nem nagyon bántam, de szakmában nehezen tudtam elhelyezkedni. Attól függ mik az igényeid. Sok ember él a létminimumon, kb 100 ezer forintot keres vagy kevesebbet(akár diplomával is). Magyarhonnal összehasonlítva itt jóval kevesebb a szociális juttatás, a család fenntartása a szülők dolga, se ingyen tankönyv se GYES GYED stb.. Ez hozzáállás kérdése, itt a nagyik sokat segítenek stb.. Kevesebbet panaszkodnak, tán kicsit optimistább emberek mint a magyarok. De más, nincs iváskultúrájuk,nem boroznak vagy totálkár vagy antialkoholista, a középút ritka. Fontos a vallás.
Szeretik a magyarokat, de ha nem köpöd vágod a nyelvet s nincs azonnal munkahelyed akkor itt is nehéz- nem véletlen mennek rengetegen szerencsét próbálni nyugatra.Sok sikert :)
Én szeretem mivel őseim közt lengyelek is voltak,de a csóróság miatt jöttek ide és akkor nem létezett olyan hogy Lengyelország.
Egyébként pedig meg kell nézni hogy 2004 óta mennyi lengyel hagyta el az országot.
Elég sok.
Ha olyan jó volna akkor nem mennének külföldre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!