Romániában Ceausescu mit akart elérni azzal, hogy visszafizette az összes államadósságot?
Hogy fejbe lőjék.
A rengeteg kisebbségi miatt fejletlen az ország mint itt is lesz hamarosan, de a kommunizmus a legnagyobb parasztvakításvolt a föld történetében. Bár nem tudom hány éves vagy, de még látod te is kaptál belőle.
A kommunizmusban jólét volt, és mindenkinek volt munkája. Aha persze akkor termeltünk olyan adósságot azzal, hogy minden üzembe 50 ember kellett amiből ténylegesen dolgozott 5 darab, munka nemvolt jóléti állam látszatát akarták fenntartani igen, azért van ma államadósságunk, mert a kommunistáknál olyan fene jólét volt, most isszuk a levét. Szal nemvolt itt sosem jóléti állam, de jobb hogy most fizetünk?
Minden fejlett országnak van adóssága, nem csak a kommunistáknak, vagy a volt kommunistáknak, hanem az USÁ-nak, Németországnak is stb. és mégis jól élnek. A nagy önállóság meg semmit sem ér, ha nem párosul jóléttel (lásd Észak-Korea).
Egyébként Észak-Korea se annyira önálló. A Nyugat ételsegéllyel tömi, mert sajnálja az ottani közembereket.
Hasonló célja volt, mint OV-nak, független akart lenni gazdaságilag, hogy majd megindulhasson a fejlődés. Csakhogy a fejlődéshez az anyagi függetlenség kevés, gazdasági potenciál kell, ahhoz meg megfelelő, józan vezetés. Ez a kombináció hiányzott, ahogy itt is.
Egyébként ahogy a TEK fejlődik és az alkotmány alakul, a végkifejlet is hasonló lehet nálunk.
"Minden fejlett országnak van adóssága, nem csak a kommunistáknak, vagy a volt kommunistáknak, hanem az USÁ-nak, Németországnak is stb. és mégis jól élnek."
Egy szóval nem mondtam hogy nincs, csak leírtam hogy nekünk miért van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!