Lukasenko hogyan tudta magát ennyiszer újraválasztatni?
Figyelt kérdés
Ugye Alexander Lukasenko Belarusz elnöke.
1994-óta ott van már a posztján, 2001-ben, 2006-ban, és 2010-ben újra megválasztották.
Pedig én úgy tudom, hogy a fehéroroszok körében már igencsak népszerűtlen.
Ráadásul sokan már az Európai Unió felé húznak. (ez igaz???)
Hogyan tudta magát ennyiszer megválasztatni?
Mert az oroszoknak is tele van a töke Putyinnal, nem hiába tüntetnek annyian ellene, mert élete végéig hatalmon marad.
2013. febr. 20. 21:31
1/8 A kérdező kommentje:
Mennyire népszerű a fehérorosz NÉP körében az Oroszországgal való egyesülés?
2013. febr. 20. 21:33
2/8 anonim válasza:
Lukasenka egy diktátor. Európa utolsó diktátorának is szokta nevezni a sajtó, kissé romantikus megfogalmazással.
3/8 anonim válasza:
És állítólag nem túlságosan népszerű. Azért váltak függetlenné 1991-ben, mert elegük volt az orosz uralomból és nem akartak többé közösködni.
4/8 A kérdező kommentje:
De Lukasenko nagyon erőlteti az egyesülést, még az "eredeti" zászlót (fehér-piros-fehér) is betiltatta, bezáratta az utolsó fehérorosz nyelvű iskolát stb.
A nép hogy vélekedik az egyesülésről vajon? Vagy függetlenek szeretnének maradni?
2013. febr. 20. 21:38
5/8 anonim válasza:
Lukasenko elég népszerű. Hogy érted azt, hogy erőlteti az egyesülést? Ez az utóbbi években nincs napirenden, mióta volt néhány csörte az oroszokkal a gázár miatt.
6/8 anonim válasza:
És: Putyin is igen népszerű Oroszországban.
7/8 anonim válasza:
Dehogy erőlteti az egyesülést, kényszerből bizonyos kérdésekben együttműködik az oroszokkal, de amúgy esze ágában sincs egyesülni.
8/8 anonim válasza:
Erről az iskolabezárásról még nem hallottam, de az ország hivatalos nyelve a mai napig a fehérorosz. A zászlójuk is "autonóm", még csak nem is hasonlít a "nagytestvérére".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!