Bulgária uniós tag. Akkor Horvátország miért nem?
Fejletlenebb ez tény, de az a nem mindegy, hogy az ottaniak a gagyi fizetésükből normálisabban megélnek mint pl. mi, akiknek hú de sokkal magasabb a GDP-je ... érdemes pár onnan szóló beszámolót elolvasni.
Szerintem Horvátország meg lesz tag. Én azon csodálkozom Szerbia miként jött szóba, mert minden szinten rosszabbul állnak?
"Én azon csodálkozom Szerbia miként jött szóba"
Szerbia még minimum 10 évig nem lesz tag, plusz úgyis az lesz a feltétel, hogy ismerje el Koszovó függetlenségét.
Bulgáriát és Romániát azért vették be, mert kellett a piac. Schengenbe már nem engedik őket (az "áldott" kisebbség miatt), aminek gyanítom hogy Horvátország előbb tagja lesz mint ők. Pontosan a Délszláv háború miatt nem erőltették a csatlakozást, plusz egy ideig Horvátország (ellenben Szlovéniával) is elzárkózott az EU elől.
Szlovénia más tészta, kb 10 napig harcoltak Szerbia ellen, majd meglett a függetlenség.
Ráadásul Jugoszláviában messze Szlovénia volt a legfejlettebb tagállam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!