A két világháború közti időről volna egy pár kérdésem!?
Nos érettségire készülgetek viszont magántanuló vagyok! Kaptam egy haaatalmas tételsort és jópár kérdésre nemtalálok választ a neten!Konkrétan hatra!
Íme:
1. Elemezd az orosz forradalom céljait, a bolsevikok politikáját!
2. Ismertesd a sztálini diktatúra kialakulását és működését!
3. Írd le miért szerezhette meg a hatalmat Hitler, és milyen eszközökkel tette ezt meg!
4. Elemezd a náci gondolatrendszert, Hitler elképzeléseit!
5. Írd le a sztálinizmus gazdasági politikáját, az ipar fejlesztését a mezőgazdaság átszervezését!
6. Elemezd a nagy gazdasági világválság okait, és a megoldási kísérleteket!
Esetleg ha valaki eredményesebb a keresgetésben vagy tudja és leírná a válaszokat nagyon megköszönném és értékelném!
Hohó! Mindig öröm belebotlani olyan zsenikbe, mint #2, akik a történészeknél jobban ismerik a történelmet.
Vagy legalábbis nem vesznek részt a történészek világméretű összeesküvésében, és átlátnak a történelemkönyv szörnyű hazugságain. Csak ez az összeesküvés az oka, hogy ő nem egyetemi professzor.
Elvárnád hogy írjanak le neked 6 tételt, nem semmi. Ezeken a kérdéseken mindig megdöbbenek. Kinyitod szépen az aktuális törikönyvet (20. század) és elkezded olvasgatni. Vagy ha tényleg nagyon lusta vagy, akkor olvasod a wikipédiát.
Ne várd, hogy bárki is nekikezd ezeket leírni.
"De ha nem tudsz róluk semmit, akkor késő elkezdeni."
Késő??? Érettségit készül írni, nem szakdolgozatot... Ez a hat tétel, ha van hozzá anyag amiből lehet készülni, akkor legfeljebb 3 nap (de egy délután alatt is simán meg lehet, ha rendesen foglalkozik vele az ember).
Egyébként, ha középszintű érettségiről van szó, és nincs komolyabb célod a történelemmel továbbtanulás szempontjából, akkor én is a tankönyv vonatkozó fejezeteit tudom ajánlani, minden hiányossága ellenére is, mert középszintre bőven elég. Ha még mindig a Szárai-féle könyv használatos, akkor az fenn van neten is ( *****
De ha már másból tanítanak, akkor abból készülj.
Főleg azért érdemes inkább a tankönyvet használni, mert a neten talált dolgok sokszor megbízhatatlanok. Például én most kb 5mp alatt találtam a googlel kidolgozott történelem tételeket, de így belepillantva, nem biztos, hogy jó szívvel tudnám ajánlani azokat.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Nem a történészeknél, hanem a könyvnél, mert abban mindig egy egyszerűsített változat van, ami ma már esetleg egyáltalán nem is elfogadott. Ha Kun Lászlóról kérdezett volna, akkor is ezt írtam volna, mert vele is ez a helyzet. Csak akkor nem okoskodnál itt.
D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!