Nagyon elszámolták magukat tavaly nyáron. Nem tudom, hogy gondolták, hogy kevesebb, mint két hónap alatt egyezségre fognak jutni (azt talán már akkor is tudták, hogy november elejéig mindkét párt csak a választásokra fog koncentrálni, nem holmi fiscal cliffre).
Ettől függetlenül úgy gondolom, túlságosan felfújja a dolgot a média. Lehet, hogy össze fog hozni ez a fiscal cliff egy rossz évet, de nem hiszem, hogy 2014-re, legkésőbb '15-re ne tudnának feltápászkodni belőle. Ez csak az én véleményem, de hát hogy is mondhatnék biztosat, ha komoly közgazdászok sem tudják, hogy pontosan mit is fog hozni ez az egész?
",akkor remelhetoleg vegre a sajat dolgukkal fognak torodni egy darabig..."
Kb. én is így lennék vele, hogy ha ez nem lenne ránk is negatív kihatással.
Előző igazad van.
Tudjátok mennyi pénz megy el fegyverkezéssel? Ha azt a pénzt másra költenénk, nem éheznének a világon!
"Tudjátok mennyi pénz megy el fegyverkezéssel? Ha azt a pénzt másra költenénk, nem éheznének a világon!"
Dehogynem! Nem mondtak ám hülyeséget az öreg rómaiak, amikor azt mondták, si vis pacem, para bellum. Ha az USA (és az összes többi ország) leszerelné a haderejét, mindennap 9/11-ek és Breivik-féle mészárlások részesei lennénk mindenütt a világon (mert a terroristasejtek pont le szokták tojni a fegyverszüneteket meg ilyesmiket). És ez bizony azzal is járna, hogy tömegek éheznének. Nagyobb tömegek, mint most.
Megszorítások, recesszió hasonlóan Európához.
Be kell látni, hogy az eladósodásból való növekedés nem növelhető a végtelenségig, egy határ után kipukkan a lufi.
Ez történt Magyarországon is.
Bár az amerikai gazdaság sokkal erősebb, nagyobb a bizalom iránta, így a válságon is előbb túl lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!