Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Nyugat-Európában mennyivel...

Nyugat-Európában mennyivel könnyebb karriert csinálni, boldogulni? Érdemes kimenni?

Figyelt kérdés

Már többször hallottam, hogy jellemzően a tehetséges fiatalok mennek nyugatra, akik itthon is tudnának boldogulni.

A kevésbé tehetségesek, nyelveket rosszul beszélő emberek pedig nyugaton is a rosszabb munkákat végzik, amit a helyiek nem hajlandók.

Nyugat-Európában is hasonló szakmákban van túlképzés, mint nálunk, tehát ezekkel ott sem könnyebb az elhelyezkedés, esetleg ha sokkal kevesebbért hajlandók a kelet-európaiak elvégezni a munkát. És Nyugat-Európában is ugyan úgy elérhetetlennek tűnik egy saját lakás árának összeszedése, mint Magyarországon.

2012. dec. 20. 14:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
63%

Az az érdekes, hogy barátnőm egyáltalán nem beszélt németül, úgy ment ki ismerősökkel. Sőt, 1 év után szinte még most sem tudja a nyelvet. :)

Nem tudom hogy csinálta, de jól elvan.

2012. dec. 20. 15:39
 12/15 bumbi02 ***** válasza:
87%

Papírforma szerint ennyi az átlagbér Magyarországon. Más dolog, hogy hatalmas szórás van ehhez az átlaghoz. Bár nem értem, hogy lettem 0%-ra pontozva, mindenre válaszoltam. Mindegyis...

Tirol és Salzburg tartomány határán dolgozom, de csak ebben hotelban, nagyjából 20-25 magyar dolgozik, egy másik szállóban, pedig 7 magyarról tudok. Pedig elég messze vagyunk határtól.

2012. dec. 20. 15:39
 13/15 anonim ***** válasza:
82%

Köszi az info-t. :)

Alakartos konyhán vagy menüsben vagy?

2012. dec. 20. 15:45
 14/15 anonim ***** válasza:
87%
Megpróbálni meg lehet, és ha szerencséd lesz akkor bejön.
2012. dec. 20. 16:02
 15/15 A kérdező kommentje:
Én is arra gondolok, hogy néhány évre érdemes kimenni, tapasztalatot szerezni. Ha valaki havi 600-700 eurót félre tud tenni, akkor 5-10 év alatt egy jelentős kezdő tőkét tud felhalmozni, de utána érdemes hazajönni, mert az a pénz itthon sokkal többet ér vásárlóértékben.
2012. dec. 20. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!