Nyugat-Európában mennyivel könnyebb karriert csinálni, boldogulni? Érdemes kimenni?
Már többször hallottam, hogy jellemzően a tehetséges fiatalok mennek nyugatra, akik itthon is tudnának boldogulni.
A kevésbé tehetségesek, nyelveket rosszul beszélő emberek pedig nyugaton is a rosszabb munkákat végzik, amit a helyiek nem hajlandók.
Nyugat-Európában is hasonló szakmákban van túlképzés, mint nálunk, tehát ezekkel ott sem könnyebb az elhelyezkedés, esetleg ha sokkal kevesebbért hajlandók a kelet-európaiak elvégezni a munkát. És Nyugat-Európában is ugyan úgy elérhetetlennek tűnik egy saját lakás árának összeszedése, mint Magyarországon.
Az az érdekes, hogy barátnőm egyáltalán nem beszélt németül, úgy ment ki ismerősökkel. Sőt, 1 év után szinte még most sem tudja a nyelvet. :)
Nem tudom hogy csinálta, de jól elvan.
Papírforma szerint ennyi az átlagbér Magyarországon. Más dolog, hogy hatalmas szórás van ehhez az átlaghoz. Bár nem értem, hogy lettem 0%-ra pontozva, mindenre válaszoltam. Mindegyis...
Tirol és Salzburg tartomány határán dolgozom, de csak ebben hotelban, nagyjából 20-25 magyar dolgozik, egy másik szállóban, pedig 7 magyarról tudok. Pedig elég messze vagyunk határtól.
Köszi az info-t. :)
Alakartos konyhán vagy menüsben vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!