Szerintetek lehetséges, hogy a közeljövőben létre fog jönni az EU-ban egy "európai" vagy "európai uniós" állampolgárság olyasmi séma szerint, mint ahogy Jugoszláviában volt a "jugoszláv" állampolgárság?
szerintem lehetséges,de az nem a következő 50 évben lesz.talán még később. túl nagy a különbség ország-ország között.
+nemzeti öntudat..ajjaj,megkérdeznél erről egy amolyan dísz hazafit,aki veri a mellényt,h mekkora magyar (azt már nem tudja mitől)
de simán létrejöhet.
Szerintem pár évtizeden belül elképzelhető, hogy a tagállamok olyanok legyenek, mint mondjuk az USA tagállamai. Ott ugye nem minnesotai állampolgárok vannak meg arizonaiak, hanem USA-állampolgárok.
Attól, hogy a tagállamok megszűnnek önálló államokként létezni, még nem fognak eltűnni a nemzeti kultúrák, és így a himnuszok sem. Még az amerikaiak jelentős része sem egyszerűen amerikaiként határozza meg magát, hanem floridaiként, oregoniként, wisconsiniként stb., pedig ott már egyrészt több, mint kétszáz éve unió van, másrészt a tagállamok sosem voltak nemzetállamok. Úgyhogy van egy olyan gyanúm, hogy a himnuszok és a többi kulturális egyediségek ugyanúgy megmaradnának akkor is, ha Magyarország, Franciaország és Finnország mint olyanok, eltűnnének a világatlaszokból, és helyükön az Európai Unió lenne egy országként.
Ha jól csinálják meg, szerintem mindenki csak nyerhet vele.
"Senki sem szeretne az usában születni."
Nem-e?
Rengetegen születtek volna oda.Igen sok magyar született volna szívesebben oda mint ide.
Nem a semmiért él USA-ban a legtöbb külhoni magyar.Magyarország után ott él a legtöbb magyar.
A szoci rendszerben a magyarok kedvenc menekült országa volt.
És bizony soknak összejött az élete ott a "fertőben".
Inkább ott mint itt.
Itt nincs semmi lehetőség. Az oktatás szar és most még jobban elszarják. Az emberek irigyek, mindenki a másét akarja, gorombák, pesszimisták és azt a kevés embert is aki akarja valamire vinni csak visszahúzzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!