Van arra esély hogy Erdély valaha függetlenedik?
Én gyakran járok Erdélybe, és szeretem is az ott élőket, DE
- az erdélyi magyarok többsége a szavazásokon otthon marad, "úgyis mindegy" alapon - Marosvásárhely ezért került román kézbe
- az erdélyiek többsége a román kollaboráns RMDSZ-re szavaz, aki már többször adott ilyen-olyan minisztert Romániának, de mindig csak ígérgette az autonómiát
- az erdélyi magyarok 1-2 gyereket vállalnak, míg a románok 3-4-et is
Az a helyzet, hogy az erdélyi magyarok mondtak már le a függetlenedésről, és nem is sokat tesznek érte, még ha lehetőségük van sem.
Erdély románia legfejlettebb része ez igy (nem tudom hogy ki mondta hogy nem ay de az nagyon téved)igaz és igen a Transilvania live nevű tvén egyfolytában azt nyomatják hogy
erdély váljon külön romániától , ismétlem váljon külön romániától nem csatlakozzon magyarországhoz . és ezt nem csak magyarok hanem románok is akarják hisz jó lenne gazdaságilag. ui kolozsvári vagyok , moldva szegény és fejletlen , dobrudzsában meg egyedül konstanca hoz profitot , havasalföldön meg egyedül bukarest aki gazdag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!