Szlovákiai Magyarok! Milyen életetek van a szomszédban?
Magyar vagyok, magyar kornyezetben, magyar nyelvu iskolába járok, barátaim, ismeroseim magyarok. Ha uzletbe megyek, magyarul beszélek. Pozsonytol nem messze lakom, de eddig meg soha semmi gondom nem volt azert, mert magyar vagyok. Soha nem vertek meg, nem szoltak be az utcan. Folyekonyan beszelek szlovakul, van sok szlovak ismerosom is, akiknem abszolut nem baj, hogy en otthon magyarul beszelek. A regi osztalyombol tobben is szlovak iskolakban tanulnak most tovabb, ahova siman felvettek oket es toluk sem hallotam meg olyat, hogy gond lett volna, mert magyar.
Nekem jo itt, tetszik ez az elet, legalabb egy plusz nyelvet is tanulhatok
teljesen egyet értek veled. (08-30 18:55)
és én pl. kozépsulis vagyok. nem mondanám hogy csak egy világnyelvet tanulhatok mert a másik a szlovák. ez nem így van. régen igy volt. de már sok helyen megvaltozott. pl én most vagyok 3-os kozépsuliban.
tanulok: magyar nyelvet és irodalmat, szlovák nyelvet és irodalmat, angolt, és németet.
szoval nem hátrányunk hanem előnyunk van igy. mert a magyar+2 világnyelvhez nekunk még hozzá jon a szlovak.
mar aki megtanul szlovakul :D én ígen :D
én is szlovákiai Magyar vagyok,és szerintem ugyanolyanok vagyunk,mint a többi Magyarok.
sokszor gondolkoztam azon,h mi lenne ha... de sajnos ez van,idegen nyelvű emberek közt kell élni,és úgy kell beszélni,mert ha nem tudsz szlovákul,mondhatni szar vagy a szemükben,elég csúnyán néznek rád.mármint a szlovákok,nem örülök h itt kell élni,de ezt adta az Isten,ez van ezt kell szeretni,elfogadni
Higgyétek el magyarok,mi is szeretnénk visszacsatlakozni,h minden a régi legyen,sajnos nem toom sikerül-e mi bízunk benne.Szeretünk titeket magyarok!
Üdv innen Szlovákiából! :* :)
14/F
utolsó vaok:
Magyar környezetben élek énis,magyar iskolába járok,magyar feluban lakom,de ha fel kell utazni nagyobb városba,pl : Kassa akkor elég rossz érzés h nem hallok magyar szót és h vmit nem értek,v ha magyarul beszélek hangosan,eléggé csúnyán néznek.tény h a szlovákok nem szeretnek minket,mi se szívleljük őket,vannak jó emberek köztük : vannak rokonaim akik szlovákok,és tök rendesek,sőt az idegenek közt is van millió rendes,de sajnos sok van aki nem szeret minket,ez van.nah sziasztok üdv minden MAGYARNAK!! :* :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!