Milyen új országok fognak létrejönni a következő évtizedekben?
Az utóbbi 10 évben mindössze 3 új nemzetközileg elismert ország jött létre: Kelet-Timor, Montenegró, Dél-Szudán.
Szerintetek melyek lesznek a következők?
Itt látható, hogy Szíria ezen nem vesztene sokat, de Törökország nagyon sokat bukna rajta:
Szerintem Skócia esélyes. Aztán hallottam arról, hogy a bajorok is nagyon morgolódnak és inkább külön államként boldogulnának. De szerintem egy spanyol csőd még talán Katalán és Galíciai mozgolódásokat is elindíthatna. A már említett Kurdisztán: hát nem tudom, eléggé sokan vannak, de ugyanakkor senkit nem érdekel; egyedül nem hiszem, hogy ki tudnák vívni a függetlenségüket, hacsak nem folyamatos terrorral gyakorolnának nyomást az államokra.
Oroszországon belül is vannak mozgolódások: Dagesztán, Csecsenföld, Ingusföld, Tatárföld, Jakutföld, stb. Ha az oroszok valamit elcsesznek, már pedig elfognak, akkor szilánkosra törik az egykori orosz birodalom... Elég beszédes az is, hogy volt egy-két ex-szovjet tagköztársaságban többségben voltak az oroszok, ma már az alkoholizmus és demográfiai krízis van, akármit is mesél Putyin elvtárs.
Ami valószínű: Belgium felbomlik Vallóniára és Flandriára, sőt lehet, hogy Brüsszel EU-s szövetségi kerület lesz, mint Washington, vagy Brazíliaváros esetében. Az is lehetséges, hogy egy szakítás után Vallónia csatlakozik Franciaországhoz. Ki tudja?!
Egyenlőre ennyi jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!