Mi történne, ha egy hatalmas "vasfüggöny" kettétörné a globális piacot?
Mitől indulna virágzásnak a helyi piacok? Miből tudnának termelni annyit és olyan minőségben,amire az embereknek szüksége van? Miből tudnának egyáltalán vásárolni?
A gazdaság nem virágzik fel,csak azért,mert valaki azt akarja!
Bocsi négyes, de Te éltél akkor?
Csak mert a válaszodból nem úgy tűnik.
Szia!
Passzív rezisztencia a piacon!Ehhez nem kell kormányzati intézkedés!Annyi terméket zársz ki az életedből,amennyit csak akarsz!
De azt ne felejtsd el,hogy az elektronikai cikkeket,ruhákat,stb...többnyire keleten gyártják a nagyok is!
4-es vagyok! Éltem már akkor.Tudom,hogy mindenkinek volt munkahelye,megtudott tisztességesen élni,gyereket nevelni,házat építeni stb.
Tudom,hogy működött a mezőgazdaság,az ipari üzemek és látszólag működött a gazdaság.
Csak látszólag,mert az állam a veszteséges cégeket,termékeket dotálta!
Még így is nagyon sok dolog hiánycikk volt! Nem csak a nyugati árukhoz képest,hanem a belföldiekhez is.
Aki építkezett,az tapasztalhatta. Hiánycikk volt az építőanyag,a szerelvények stb.
Pedig akkor nem voltak olyan igények,mint a mai embereknek van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!