Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Milyen a magyarság helyzete...

Milyen a magyarság helyzete külföldön? (tisztelnek-e még minket valahol? )

Figyelt kérdés

Tudom,volt már millió ilyen kérdés.De nem találtam rá kielégítő választ.Engem a valós tapasztalatok érdekelnek!!

Főként hogyan viszonyulnak hozzánk az USA-ban.Valóban tisztelnek?

Szlovák-román-szerb trió valóban gyűlöl,vagy csak azok akik még nem láttak magyart?

És ezen kívül még jöhet bármelyik országról valós tapasztalat.(nem életbe vágó a kérdés,ezért ne lássak ilyen válaszokat:"háátt te hülye,nem tudtad?!" stb.)

Előre is köszi!

2012. aug. 20. 13:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Jogos a kérdés, de a válasz erre az, hogy részben "hatalmukat" féltik, részben meg jó ha ők hazajönnek növelik az ország lakosságának számát, ami számukra munkakényszer, így nől az adó is.

Csak hát az állampolgárságot se olyan könnyű elintézni, főleg ha a külföldi magyarok jelenleg nem is akarják.

2012. aug. 20. 13:43
 2/8 anonim ***** válasza:

o.O Rossz helyre írtam. Nem tudom hogy kattintottam félre.

1-ő vagyok.

Minket olyan "kis országnak" tartanak, akivel esetleg gazdaságpolitikailag jók vagyunk, de ennyi. Nincs jelentőségünk szemükben.

2012. aug. 20. 13:44
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem az ország jellemzése érdekelne:)

Ilyen válaszokat várnék:A külföldiek hogy gondolnak a magyarokra,és hogyan bánnak velük.

pl.Az amcsik tisztelnek minket még most is,mint anno Neumann és Szilárd idejében/vagy már nagy a tudatlanság,és fogalmuk sincs hogy kik vagyunk.

Vagy pl.a franciák azt hiszik hogy még sátorban lakunk/vagy fasiszta nemzetnek hisznek minket.stb.

Mesélhettek bőven veletek megtörtént dolgokról (csere-diák program)

2012. aug. 20. 15:14
 4/8 anonim ***** válasza:
Én felvidéki magyar vagyok és műszaki körökben mozogtam 40 évig így sok szlovák és magyar nézetet ismertem meg. A Borsodchem, Pannonplast,Nitrokémia, Gemencplast embereit az ittemi szlovák műszakiak tisztelték, és néha írigyelték, hogy magasabb színvonalon dolgozhatnak. Még egy fikarcnyi gyűlöletet sem lehetett érezni a kijelentéseikből, tetteikből. Valószínűleg ez viszont is igaz.
2012. aug. 20. 16:16
 5/8 A kérdező kommentje:

16:16-os:

Köszi a választ!Jó érzés tölt el,mikor ilyenről olvasok,hogy vannak olyan szlovák emberek akik nem engednek a politikai vakításnak.

2012. aug. 20. 19:34
 6/8 hollófernyiges ***** válasza:
2012. aug. 20. 20:41
 7/8 A kérdező kommentje:

ma 20:41

Köszi!!!Jó kis olvasmány.

2012. aug. 20. 20:52
 8/8 anonim ***** válasza:
ha jól tudom újzélandon van 1 újság talán abban van 1 teljes magyar oldal hogy ezzel segítsenek a magyar nyelven. nem biztos de erre emlékszek...enyi. szarnak ránk. koloncok vagyunk a nyakukon akit ugráltatnak és kipaszírozzák belőünk azt a kis pénzt is ami nincs. pont mint görögország :)
2012. aug. 22. 01:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!