Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Németországban 2838 dollár az...

Németországban 2838 dollár az átlagbér, Magyarországon 706 dollár. Ez mit jelent?

Figyelt kérdés
Elképzelhetetlennek tartom, hogy az átlagfizetés 4-szer több lenne, mint Magyarországon. Vagy ha ez így is van... ettől még egy átlag német nem él 4-szer jobb színvonalon, mint egy magyar, nem?
2012. aug. 14. 19:21
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Németországban élek, a lakhatás, szolgáltatások valóban jóval drágábbak, mint otthon, de a fizetésem, kb. 4-szerese az otthoninak. 550 € fizetek a lakásra, 110 € a rezsim, 220 € ha kerül havonta a kocsim fenntartása kb. Szórakozásra elmegy 150 €, bevásárlásra kb. 350 €. Ha ezeket kifizettem, akkor négy mindig marad 400 €-m havonta, amit meg tudok takarítani. Otthon nem hogy megtakarítani, de megélni is alig tudtam, pedig diplomás, nyelveket beszélő ember vagyok. Idekinn sem leszel milliàrdos egy év alatt, de tisztességes munkával lehet építgetni egy stabilabb, kiszámíthatóbb jövőt.
2012. aug. 14. 23:17
 22/23 anonim ***** válasza:
90%

Mindenhol vannak lusta vagy hülye emberek akiknek büdös a munka.Azt is vedd figyelembe hogy Németországnak sokkal több lakosa van úgyhogy ne hasonlítsd össze a munkanélküliek/szegények számát Magyarországéval,ég és Föld a különbség akkor is

2012. aug. 14. 23:53
 23/23 bumbi02 ***** válasza:
90%
+ érdekességképp meg lehet nézni az autókat az utcán (itt Bécsben pl): sehol egy 10 évnél régebbi kocsi, bmw, audi, mercedes pedig jóval sűrűbben jár, mint Magyarországon, utcánként legalább látok 1-2őt, ha nem többet...
2012. aug. 15. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!