Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Németországban 2838 dollár az...

Németországban 2838 dollár az átlagbér, Magyarországon 706 dollár. Ez mit jelent?

Figyelt kérdés
Elképzelhetetlennek tartom, hogy az átlagfizetés 4-szer több lenne, mint Magyarországon. Vagy ha ez így is van... ettől még egy átlag német nem él 4-szer jobb színvonalon, mint egy magyar, nem?
2012. aug. 14. 19:21
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Na de azért Németországban is hihetetlenül sok a szegény ember, Wikipédia szerint a népesség 15,6%-a él a szegénységi küszöb alatt a 2010-es adatok szerint.

[link]

Magyarországon ez a szám 14%, ugyancsak a 2010-es adatok szerint.

[link]

2012. aug. 14. 22:01
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Csak nem ugyanaz a szegénységi küszöb, kedves kérdező! Meg amúgy se értem mit erőlködsz itt, miért akarod cáfolni azt a közismert tényt, hogy Németországban, meg Európában sokkal jobb a megélhetés. Röhejes az erőlködésed.
2012. aug. 14. 22:10
 13/23 bumbi02 ***** válasza:
82%

Térjünk vissza arra amit kérdeztél: egy ÁTLAG német hogyan él... Akik szegénységi küszöb alatt vannak (Németországban ez olyan 250-270 ezer forintos havi jövedelem körül van kb) ők nem az átlagot képezik, ahogyan a gyárigazgatók se tartoznak az átlagba a havi 5000 eurós jövedelmükkel.

A németeknél az átlag kereset kb 900 ezer forint, magyaroknál 210 ezer forint. Viszont nem ennyivel drágább a megélhetés ott. Szóval jobban élnek, de nem négyszer.

2012. aug. 14. 22:12
 14/23 A kérdező kommentje:
Ez nem erőlködés, csak az bánt, hogy Magyarországot nagyon sokan lehúzzák, mikor a magasan fejlett országok közé tartozik, ahogyan Franciaország/Németország/Svédország, stb.
2012. aug. 14. 22:24
 15/23 anonim ***** válasza:
71%
#14: Te normális vagy? Vagy csak 8 éves? Vagy nem jártál még külföldön? Vagy szórakozásból állítasz ilyeneket? Vagy milliárdosok a szüleid? Mi az, hogy Magyarország magasan fejlett ország? Mint Németország meg Svédország? Jézusmária!
2012. aug. 14. 22:29
 16/23 A kérdező kommentje:

Nos, én normálisnak tartom magam, és nem vagyok 8 éves, bár igaz, fiatal vagyok.

Jártam már többek között Ausztriában és Dél-Németországban, de akkora különbséget én nem tapasztaltam.

Való igaz, sokkal tisztábbak az osztrák/német városok, több épület van jó állapotban, de az emberek ott is házban laknak, nem kacsalábon forgó házakban.

És egyébként pedig hiába hülyézel le, kapásból két mutatót is tudok mondani, amiben egy kategóriában van Magyarország a "fejlett Nyugattal".

Íme a HDI (emberi fejlettségi index): [link]

Németország ezen a listán 0,905 pontot kapott, az Egyesült Királyság 0,863 pontot, míg Magyarország 0,816-ot... Egyáltalán nem nagy az eltérés.

Valamint, ha Magyarország nem lenne a legfejlettebb országok egyike, akkor nem lenne az OECD tagja.

2012. aug. 14. 22:34
 17/23 bumbi02 ***** válasza:
78%
Jó rendben. AKkor Magyarország gazdasága olyan jó mint Németországé, és az átlagkereset is bár nem úgy néz ki mintha egyezne, ugyanannyi. Ha neked ez kell ahhoz hogy nyugodtan aludj, akkor legyen neked így. Mi meg majd nézzük a tényeket.
2012. aug. 14. 22:50
 18/23 A kérdező kommentje:
Hát, ezek a tények, amiket linkeltem.
2012. aug. 14. 22:51
 19/23 anonim ***** válasza:
69%
Sajnos erre tényleg csak azt tudom mondani, hogy ha majd felnősz, megtudod, mi a különbség. Addig meg eljátszadozhatsz a szép számaiddal.
2012. aug. 14. 22:53
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem érdemesebb a várható életkort nézni, amiben valószínűleg előttünk járnak. Ha tovább élnek az mindenképpen azt mutatja, hogy jobban élnek.
2012. aug. 14. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!