Németországban 2838 dollár az átlagbér, Magyarországon 706 dollár. Ez mit jelent?
Térjünk vissza arra amit kérdeztél: egy ÁTLAG német hogyan él... Akik szegénységi küszöb alatt vannak (Németországban ez olyan 250-270 ezer forintos havi jövedelem körül van kb) ők nem az átlagot képezik, ahogyan a gyárigazgatók se tartoznak az átlagba a havi 5000 eurós jövedelmükkel.
A németeknél az átlag kereset kb 900 ezer forint, magyaroknál 210 ezer forint. Viszont nem ennyivel drágább a megélhetés ott. Szóval jobban élnek, de nem négyszer.
Nos, én normálisnak tartom magam, és nem vagyok 8 éves, bár igaz, fiatal vagyok.
Jártam már többek között Ausztriában és Dél-Németországban, de akkora különbséget én nem tapasztaltam.
Való igaz, sokkal tisztábbak az osztrák/német városok, több épület van jó állapotban, de az emberek ott is házban laknak, nem kacsalábon forgó házakban.
És egyébként pedig hiába hülyézel le, kapásból két mutatót is tudok mondani, amiben egy kategóriában van Magyarország a "fejlett Nyugattal".
Íme a HDI (emberi fejlettségi index): [link]
Németország ezen a listán 0,905 pontot kapott, az Egyesült Királyság 0,863 pontot, míg Magyarország 0,816-ot... Egyáltalán nem nagy az eltérés.
Valamint, ha Magyarország nem lenne a legfejlettebb országok egyike, akkor nem lenne az OECD tagja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!