Mekkora lenne Magyarország ha a franciák szava érvényesül Trianonban?
Azt mondjak, az angoloke érvényesült.
Ha a francia érvényesült volna:
Mekkora lenne ma Magyarország? Milyen területeket vettek volna el?
Nem gondolkoztak azon, hogy a keleti határ a Tisza folyó legyen?
A területi vesztesegen kivul miben korlátozta volna megjobban Magyarországot? Mekkora lett vna a jóvátétel?
Én is ugy tudtam h leginkabb a franciák érdeke érvényesült, csak valaki azt mondta, hogy nem az övek, hanem az angoloke.
Hallottam a tigrisnek nevezett Clemenceaurol, és arról is h magyar felesége volt.
Egyébként amikor megszállva volt az ország, a demarkációs vonalakat orszaghatarnak véve kisebb lett volna az ország. Tudom ez valóban csak egy ideiglenes állapot, de ezt is megtehették volna akar hiszen vannak győztesek és sajnos vesztesek.
"Hallottam a tigrisnek nevezett Clemenceaurol, és arról is h magyar felesége volt."
Na pont az ilyen "hallottam", meg "úgy mondták" pletykák alapján terjednek a hülyeségek - még 100 évvel később is. Clemencaunak nem volt magyar felesége! Magyar menye volt! Illetve járt párszor Magyarországon, nyílván a fia házasságán (aki sokáig itt is dolgozott), de mutatták be darabját Budapesten is.
Vix-jegyzék alapján ez a kép lenne az alapvető maximális területi igények:
A tárgyaláson a franciákon kívül az angol, olasz, illetve az amerikai is részt vett, úgyhogy ez nem kizárólag az angolok érdeme (a wilsoni pontok miatt inkább USA).
bocsi .vitába beszólok, Mivel történész nem vagyok.
Főleg nem politikus.Szerintem franciák adtak volna mindent
Románoknak.Maradt volna Budapest és körzete magyar.Tiszán túl román .Köztes semleges övezet.Majd nyugati rész Osztrák
Mivel meg ijedtek nagy Román tervektől.(-hisz román -francia ..??).Átírták egészet! egy vesztes szövetséges területéből is el veszünk és adjuk Osztrákoknak!
ennyi történelem.
Néha belegondolva, maradék 1/3-területen, Mennyien akarnak
megélni, úgy -Megosztják társadalmat.legyen gyűlőlet.!!
Bal és jobb oldal között.-( egyház meg oda hajol ahol pénz
van,Semjén-)Most képzeld el Nagy Magyar országot ahol,
még több nemzetiség+több ásványi kincs..stb
Hozzá adva nagy Nemzeti Vezetőket!!
Antant térképek szerint eredetileg a Tisza lett volna a román határfolyó, Miskolcon pedig a Szinva patak a csehszlovák. Nógrád, Sopron, Moson, Baranya megye teljesen elszakadt volna. Szegedet felosztották volna Románia, Szerbia és Mo. között.
Kíváncsi lennék, ha így történt volna, lennének-e olyan birkák Mo.-n, akik igazságosnak tartják Trianont és Debrecent, Szegedet, Miskolcot Debretinnek, Seghedinnek és Miskovecnek mondanák...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!