Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi a véleményetek az EU...

Mi a véleményetek az EU zászlajáról?

Figyelt kérdés
2012. aug. 6. 00:58
 1/10 anonim ***** válasza:
Szép, de nem az EU zászlaja, hanem egész Európáé.
2012. aug. 6. 01:01
 2/10 anonim ***** válasza:
Láttam egy szimbolikavideót, ami szerint szűz Mária kék köpenye - no és ez van benne az USA zászlajában is a csillagokkal; érdekes... Meg a maradék rész az USA-zászlóban az egy Árpádsávos lobogó... Hm....
2012. aug. 6. 01:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor elég hülye lehetett a videó készítője, mert az árpád-sávos lobogóban 8 sáv van, az USA-ban pedig 13. Az persze már más kérdés, hogy a 13 valóban szimbolikus jelentésű...
2012. aug. 6. 09:32
 4/10 anonim ***** válasza:

"Láttam egy szimbolikavideót, ami szerint szűz Mária kék köpenye - no és ez van benne az USA zászlajában is a csillagokkal; érdekes... Meg a maradék rész az USA-zászlóban az egy Árpádsávos lobogó... Hm...."

Én meg egy olyan videót láttam, hogy Orbán Mr.Bean-né változik. ...érdekes... Hm. ...érdekes. hm.

2012. aug. 6. 10:55
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon szép. Szebb pl. mint az USA-é. Már csak azért is, mert rühellem a pirost és a sárga nagyon jól néz ki a kéken. Rohadt jó!
2012. aug. 6. 11:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Mi lenne? Egy zászló az adott közösség hagyományait, fő céljait, értékrendjét fejezi ki. Megnézhetjük, kifejezi-e. Ha igen, a zászló jó. Sokféleképpen fejezheti ki. Hogy melyik változat kinek tetszik, az ízlés kérdése. Történetesen nekem tetszik. Bár a 12 csillag elavult, a kitalálók nem gondoltak a fejlődésre. Ennyiben meg kellene újítani.
2012. aug. 6. 14:02
 7/10 anonim ***** válasza:

"Történetesen nekem tetszik. Bár a 12 csillag elavult, a kitalálók nem gondoltak a fejlődésre."

A 12 csillag nem a kezdeti tagállamokat jelképezi, ezért aztán nem is kell újabbakkal bővíteni. Csúf is lenne úgy.

2012. aug. 6. 14:23
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy hallottam, hogy a tizenkét csillag nem a kezdeti tagállamokat jelöli, hanem azt, hogy hány ága volt Sz. Mária koronájának.
2012. aug. 6. 14:36
 9/10 AdamLeBron ***** válasza:
100%

Egyszerűségében szép zászló.

Megszületésekor az Európa Tanácsnak 15 tagja volt. A zászló 12 csillaga tehát nem a tagok számát, hanem a tökéletességet, szimmetriát szimbolizálja. 12 tanítvány, 12 csillagkép a Zodiákuson, az év 12 hónapja, Herkules 12 megmérettetése, a világos és sötét órák száma napegyenlőségkor.

Az amerikai zászló szimbolikájával kapcsolatban: azért 13 vágásos, mert 13 tagállam kiáltotta ki függetlenségét a britektől. Az 50 csillag tehát minden államukat szimbolizálja, a 13 sáv pedig az alapító államokat.

2012. aug. 6. 14:39
 10/10 anonim ***** válasza:
0%

Utálom hogy mindenhova ki van rakva.

Olyan ez mint a vörös zászló a szocializmus alatt.

2012. aug. 9. 20:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!